KRS247.no

Henter værvarsel...

– Siste ord om fast bevæpning er ikke sagt

I dag besluttet Politidirektoratet å avslutte den midlertidige bevæpningen av norske politifolk, bare noen dager før bevæpningen har vart i et helt år. Stabssjef i Agder Politidistrikt, Bård Austad, sier at mannskapene stiller seg lojalt bak vedtaket. Han minner likevel om at det slett ikke er sikkert at politiet forblir ubevæpnet i Norge.

– Politiyrket er risikofyllt. Det er ikke bare terrorfare, men mange andre farer som lurer nærmere som også kan skape en bevæpningsforventning, sier Austad til KRS247.

Den midlertidige bevæpningen har vært legitimert av en terrortrussel. Så langt har ikke diskusjonen gått rundt fast bevæpning av politiet, og Austad mener det kommer til å bli et debattema.

– Jeg tror ikke siste ord er sagt om fast bevæpning, for å si det sånn.

– Hva tenker du om at politiet nå skal «avvæpnes»?

– Jeg og mannskapene kommer til å stille oss lojalt bak det. Vi er klar over at det er delte oppfatninger om bevæpningen i vårt eget politimiljø, men sånn vil det alltid være, sier Austad.

[soundcloud url=»https://api.soundcloud.com/tracks/232900553″ params=»color=ff5500&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false» width=»100%» height=»166″ iframe=»true» /]