Annonse

Siktet etter filming av Baneheia-dømt


Foto: Pål Lomeland

Den 42 år gamle mannen som filmet og la ut en video av Baneheida-drapsmannen Jan Helge Andersen på Facebook, har blitt satt i fengsel for å ha krenket privatlivets fred.

Det forteller påtaleansvarlig Temina Sharif hos Vestfold politidistrikt til NRK.

Den siktede skal ha sittet i fengsel sammen med Andersen som er prøveløslatt fra sin fengselsstraff på 19 år etter Baneheia-drapene i Kristiansand for snart 16 år siden.

Mannens advokat, Monica Behn Jacobsen, opplyser at klienten hennes ikke erkjenner straffskyld.

I videoen, som ble lagt ut, ble Andersen filmet på et gatekjøkken mens mannen kalte ham for pedofil og ba ham flytte fra Tønsberg.

Den 42 år gamle mannen slettet videoen dagen etterpå etter å ha blitt oppfordret av Vestfold friomsorgskontor. Han er også siktet for bruk av narkotika, promillekjøring og dokumentforfalskning. Politiet har varetektsfengslet mannen fordi de mener det er en fare for gjentakelse.
Annonse
Legg igjen en kommentar

Har du en mening om denne saken?

KRS247 ønsker en åpen og saklig debatt. Her kan du fritt komme med dine synspunkter, men vi krever en respektfull og saklig tone og ber om at du holder deg til sak. Trakassering, hatske utfall og trusler aksepteres ikke. Vi forbeholder oss retten til å forkorte, redigere og fjerne innlegg. Du må bruke ditt egentlige navn, falske profiler vil bli utestengt. Før du publiserer - tenk gjennom at mange kan se hva du skriver.

kommentarer