Annonse

Sier ja til mobbebøter


Arvid Grundekjøn støtter et forslag der kommunene kan bli bøtelagt for svak mobbeoppfølging. | Foto: Martin Engamo

Ordfører i Kristiansand, Arvid Grundekjøn støtter forslaget om at det skal bli lettere å bøtelegge kommuner som svikter i mobbesaker.

– Hvis det er sanksjoner som dette som må til for at kommunene virkelig skal gripe fatt i mobbing på en skole, så har jeg ingenting mot det, sier Grundekjøn til VG. Ordføreren understreker overfor avisen at sakene må løses, før de kommer så langt.

Forslaget kommer fra det regjeringsoppnevnte Djupedal-utvalget. Utvalget foreslår at et utvidet Barneombud håndhever en oppreisningsordning dersom skolen ikke har gjort nok for å forebygge, avdekke eller håndtere mobbing.

I tillegg gis Barneombudet myndighet til å gi kommuner og fylkeskommuner bøter dersom de ikke har gjort nok for å stoppe krenkelser og mobbing og sørge for at eleven får et trygt psykososialt skolemiljø i etterkant.
Annonse
Legg igjen en kommentar

Har du en mening om denne saken?

KRS247 ønsker en åpen og saklig debatt. Her kan du fritt komme med dine synspunkter, men vi krever en respektfull og saklig tone og ber om at du holder deg til sak. Trakassering, hatske utfall og trusler aksepteres ikke. Vi forbeholder oss retten til å forkorte, redigere og fjerne innlegg. Du må bruke ditt egentlige navn, falske profiler vil bli utestengt. Før du publiserer - tenk gjennom at mange kan se hva du skriver.

kommentarerLegg igjen en kommentar