Annonse

Siem Offshore-skip til Middelhavet


Foto: OH Meling, siemoffshore.com

Supplyskipet Siem Pilot er Norges bidrag til innsatsen knyttet til flyktningestrømmen over Middelhavet. Det tilhører Kristiansandsrederiet Siem Offshore og ble bygget i 2010.

Norge lovet å stille med et sivilt skip innen 1. august, men planen er at Siem Pilot, som har blitt konstruert for redningsarbeid i Nordsjøen, skal seile fra Norge iløpet av måneden.

Den 20. mai vil det bli overtatt av Triton, som skal ruste det opp for turen til Middelhavet.

I tillegg til et mannskap på 15, vil det være med åtte politifolk og ti personer fra Forsvaret ombord. Statsminister Erna Solberg sa da hun presenterte skipet at Norge gjør dette både for å redde liv og for å bidra til å passe på yttergrensene i Schengen, men at skipet er først og fremst dimensjonert til å hente opp mange flyktninger.
Annonse
Legg igjen en kommentar

Har du en mening om denne saken?

KRS247 ønsker en åpen og saklig debatt. Her kan du fritt komme med dine synspunkter, men vi krever en respektfull og saklig tone og ber om at du holder deg til sak. Trakassering, hatske utfall og trusler aksepteres ikke. Vi forbeholder oss retten til å forkorte, redigere og fjerne innlegg. Du må bruke ditt egentlige navn, falske profiler vil bli utestengt. Før du publiserer - tenk gjennom at mange kan se hva du skriver.

kommentarer