KRS247.no

Henter værvarsel...

Si hva du mener om flyktningsituasjonen

Kristiansand kommune inviterer innbyggerne til å stille spørsmål, og si hva de mener om flyktningsituasjonen. 21. januar arrangeres det et folkemøte der kommunen informerer, og i forkant av dette vil de gjerne at innbyggerne bidrar med sitt.

– Vi vil at flest mulig skal ha mulighet til å bidra, og at terskelen skal være lav for å ta kontakt. Da kan folk sitte i sin egen stue og sende inn spørsmål eller kommentarer via kommunens nettside. Så vil de da få svar, i tillegg til at noen av spørsmålene vil bli tatt opp på folkemøtet. Det sier rådgiver i oppvekstsektoren, med flyktninger som arbeidsfelt, Rune Heggdal.

Møtet skal handle om flyktningsituasjonen i Kristiansand, hva den betyr for innbyggerne i kommunen, og hvordan alle kan bidra. Folkemøtet handler om hele feltet av flyktninger, både de som venter på bosetting og de som akkurat har kommet som asylsøkere til akuttmottak. I fjor kom det 238 personer til Kristiansand, samtidig som kommunen bosatte 225. I år vet man ikke hvor mange som kommer.

– Det er vanskelig å forutsi, det snakkes om at vi kan se for oss opp mot 3000 her til Kristiansand. Det er en stor oppgave å ta i mot og integrere så mange, sier Heggdal.

Nå håper kommunen at folket i Kristiansand vil engasjere seg, ved å stille spørsmål og si sin mening i forkant av møtet via kommunens nettside. Folkemøtet arrangeres i amfiet i Rådhuskvartalet fra klokka 18 til klokka 20 torsdag 21. januar, og sendes direkte på Radio Sør.

Hør hele intervjuet her:
[soundcloud url=»https://api.soundcloud.com/tracks/241397573″ params=»color=ff5500&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false» width=»100%» height=»166″ iframe=»true» /]