Annonse

Si hva du mener om flyktningsituasjonen


Rune Heggdal (Foto - Ann Helen Gjerde)

Kristiansand kommune inviterer innbyggerne til å stille spørsmål, og si hva de mener om flyktningsituasjonen. 21. januar arrangeres det et folkemøte der kommunen informerer, og i forkant av dette vil de gjerne at innbyggerne bidrar med sitt.

– Vi vil at flest mulig skal ha mulighet til å bidra, og at terskelen skal være lav for å ta kontakt. Da kan folk sitte i sin egen stue og sende inn spørsmål eller kommentarer via kommunens nettside. Så vil de da få svar, i tillegg til at noen av spørsmålene vil bli tatt opp på folkemøtet. Det sier rådgiver i oppvekstsektoren, med flyktninger som arbeidsfelt, Rune Heggdal.

Møtet skal handle om flyktningsituasjonen i Kristiansand, hva den betyr for innbyggerne i kommunen, og hvordan alle kan bidra. Folkemøtet handler om hele feltet av flyktninger, både de som venter på bosetting og de som akkurat har kommet som asylsøkere til akuttmottak. I fjor kom det 238 personer til Kristiansand, samtidig som kommunen bosatte 225. I år vet man ikke hvor mange som kommer.

– Det er vanskelig å forutsi, det snakkes om at vi kan se for oss opp mot 3000 her til Kristiansand. Det er en stor oppgave å ta i mot og integrere så mange, sier Heggdal.

Nå håper kommunen at folket i Kristiansand vil engasjere seg, ved å stille spørsmål og si sin mening i forkant av møtet via kommunens nettside. Folkemøtet arrangeres i amfiet i Rådhuskvartalet fra klokka 18 til klokka 20 torsdag 21. januar, og sendes direkte på Radio Sør.

Hør hele intervjuet her:
Annonse
Legg igjen en kommentar

Har du en mening om denne saken?

KRS247 ønsker en åpen og saklig debatt. Her kan du fritt komme med dine synspunkter, men vi krever en respektfull og saklig tone og ber om at du holder deg til sak. Trakassering, hatske utfall og trusler aksepteres ikke. Vi forbeholder oss retten til å forkorte, redigere og fjerne innlegg. Du må bruke ditt egentlige navn, falske profiler vil bli utestengt. Før du publiserer - tenk gjennom at mange kan se hva du skriver.

kommentarer