KRS247.no

Henter værvarsel...

Senterpartiet fortsatt i mot parkeringskjelleren

I bystyret i Kristiansand kommune i morgen tas den siste avgjørelsen angående den omdiskuterte parkeringskjelleren under Torvet.

Senterpartiet og Venstre har sådd tvil om hvor de står i forhold til avgjørelsen, men etter gruppemøtene i går kveld ble det først kjent at begge partiene ville støtte rådmannens innstilling om bygging av parkeringskjeller.

Ole Magne Omdal (SP) er fortsatt i mot bygging av parkeringshuset under Torvet

Ole Magne Omdal (SP) er fortsatt i mot bygging av parkeringshuset under Torvet

Senterpartiet er fortsatt i mot

I dag sier derimot Ole Magne Omdal (SP) at Senterpartiet ikke har forandret mening.

– Senterpartiet stiller seg som det alltid har gjort, vi er i mot bygging av denne parkeringskjelleren, sier Omdal.

Venstre forandret mening

Venstre har landet på avgjørelsen om å støtte rådmannens innstilling. Ivar Bergundhaugen (V) understreker at partiet fortsatt er i mot bygging av parkeringskjelleren, men at det ikke er dette det dreier seg om nå.

– Det saken handler om nå er om kommunen skal prøve å få stanset byggingen av parkeringskjelleren eller ikke, sier Bergundhaugen.

Ivar Bergundhaugen (V) og resten av partiet har besluttet å støtte byggingen av parkeringskjelleren.

Ivar Bergundhaugen (V) og resten av partiet har besluttet å støtte byggingen av parkeringskjelleren.

Etter at rådmannen kom med sine tall rundt økonomiske konsekvenser av et eventuelt vedtak om å stanse prosjektet, fant Venstre det uansvarlig å støtte dette.

Innbyggerforslag om prosjektstans

Kristiansand kommune mottok den 28.09.2015 et innbyggerforslag fra Torvets Venner v/ Olav Grendstad om at prosjektet skal stoppes og annulleres. Forslaget er basert på overlevering av ca 2200 underskrifter fra innbyggere bosatt i Kristiansand. Forslaget er som følger:

«Vi krever at saken om parkeringskjeller under torvet skal opp på første mulige bystyre etter valget 2015 og at heile prosjektet stoppes og annulleres»

Olav Grendstad synes det er spesielt at Venstre endrer mening på grunnlag av det han kaller trusler.

– Innstillingen fra rådmannen inneholder flere feil og uriktige opplysninger. Tallet for erstatningssummen er udokumentert. Det å si at det minst vil koste en sum er ikke normal formulering i en innstilling fra rådmannen, sier Olav Grendstad.