Annonse

Seiler i Heyerdahls kjølvann


Kari Dahl skal seile en balsaflåte til Påskeøya. Foto: Privat

Kari Dahl fra Kristiansand blir den første kvinnelige skipperen på en balsaflåte, når en ny ekspedisjon seiler til Påskeøya i september. 

Til daglig er 36-åringen overstyrmann på Redningsselskapets redningsskøyte, Kristian Gerhard Jebsen, i Bergen. Men i halvannen måned skal hun være skipper på Kon-Tiki II-ekspedisjonen.

– Jeg har begitt meg ut på et eventyr som jeg bare får denne ene sjansen til å være med på, sier Kari Dahl.

Det som er unikt med denne turen er at man også skal forsøke å reise tilbake til Peru, noe ingen har forsøkt før.

Det var Maritime.no som først omtalte saken.

Thor Heyerdahl drev over Stillehavet og landet på et rev. Den nye ekspedisjonen planlegger returen fra Påskeøya over havområdet Roaring Forties på rundt 45 graders breddegrad. Et område som er kjent for mange sjøfolk med sine konstant sterke vinder og havstrømmer.

Det er to flåter som skal gjennomføre reisen, med et mannskap på 7 på hver båt. Kari Dahl vil være skipper på en av de to.

Selv om de seiler uten følgebåt, vil flåtene ha satellittkommunikasjon. På nettsiden til Kon-Tiki II, kontiki2.com, skal mannskapet blogge om opplevelsene underveis, og interesserte kan følge flåtenes posisjon.
Annonse
Legg igjen en kommentar

Har du en mening om denne saken?

KRS247 ønsker en åpen og saklig debatt. Her kan du fritt komme med dine synspunkter, men vi krever en respektfull og saklig tone og ber om at du holder deg til sak. Trakassering, hatske utfall og trusler aksepteres ikke. Vi forbeholder oss retten til å forkorte, redigere og fjerne innlegg. Du må bruke ditt egentlige navn, falske profiler vil bli utestengt. Før du publiserer - tenk gjennom at mange kan se hva du skriver.

kommentarer