Annonse

– Sannheten om Baneheiadrapene er…


Bjørn Olav Jahr og Fredrik Wanderup. | Foto: Glenn Th. Faannessen

Forfatter Bjørn Olav Jahr er helt klar på at det er Jan Helge Andersen som forgrep seg på og drepte de to jentene i Baneheia i 2000. Han står på det han har sagt tidligere; at saken aldri tidligere har vært skikkelig belyst.

– Sannheten i saken er at det er at Jan Helge Andersen voldtok og drepte de to jentene. Viggo Kristiansen ikke har vært der, sier Jahr til KRS247.

Han har siden boka kom ut at mange, særlig journalister, reagerer på utspillet om at saken aldri har vært skikkelig belyst. Selv er forfatteren nøye med å presisere at han ikke trekker kaniner opp av hatten i boka.

– Jeg skjønner at jeg hisser på meg veldig mange journalister og andre som har fulgt saken ved å si det, sier Jahr.

Han kaller Baneheia-drapene «Kristiansands 22. juli», og for hele Norge var det er voldsomt traume. Folket ville ha svar i saken. Når det etter hvert ble svart at det var to gjerningsmenn var det ingen vei tilbake, mener Jahr. Ved å gi svar ble Jan Helge Andersen «den gode morderen», mens Viggo Kristiansens taushet gjorde ham til «den fæle morderen».

– Det virker ikke som noen har stilt spørsmål ved hvorfor han ikke gir noe svar. Kan det være at han ikke har vært der oppe? Det viktigste beviset i saken er et utelukkelsesbevis som viser at Kristiansen ikke har vært på åstedet på gjerningstidspunktet, sier forfatteren og peker på mobilbeviset.

Hør hele intervjuet her.
Annonse
Legg igjen en kommentar

Har du en mening om denne saken?

KRS247 ønsker en åpen og saklig debatt. Her kan du fritt komme med dine synspunkter, men vi krever en respektfull og saklig tone og ber om at du holder deg til sak. Trakassering, hatske utfall og trusler aksepteres ikke. Vi forbeholder oss retten til å forkorte, redigere og fjerne innlegg. Du må bruke ditt egentlige navn, falske profiler vil bli utestengt. Før du publiserer - tenk gjennom at mange kan se hva du skriver.

kommentarer