Annonse

Salget av fyringsolje stuper


Administrerende Direktør i LOS, Geir Tønnesland. Foto: Geir Anders Rybakken Ørslien

Tall fra Statistisk Sentralbyrå viser at salget av fyringsolje og parafin i de to Agderfylkene ble redusert med 36 prosent fra 2013 til 2014. 

Naturvernforbundet og strømleverandøren LOS oppfordret i 2014 huseiere på Sørlandet til å kvitte seg med oljefyren, og jubler nå over tallene som viser at salget av fyringsolje stuper. Salget av fyringsolje falt fra 12,8 millioner liter i 2013, til 8,1 millioner liter i 2014. I 2003 var salget på Sørlandet hele 63,6 millioner liter, og er på vel ti år redusert med 87 prosent heter det i en pressemelding.

Som følge av klimaforliket i Stortinget i 2012, vil det fra 2020 bli forbudt å varme opp boligen med fossil energi gjennom et oljefyrt sentralvarmeanlegg eller en parafinkamin.
Annonse
Legg igjen en kommentar

Har du en mening om denne saken?

KRS247 ønsker en åpen og saklig debatt. Her kan du fritt komme med dine synspunkter, men vi krever en respektfull og saklig tone og ber om at du holder deg til sak. Trakassering, hatske utfall og trusler aksepteres ikke. Vi forbeholder oss retten til å forkorte, redigere og fjerne innlegg. Du må bruke ditt egentlige navn, falske profiler vil bli utestengt. Før du publiserer - tenk gjennom at mange kan se hva du skriver.

kommentarerLegg igjen en kommentar