KRS247.no

Henter værvarsel...

Så mye koster det å lade mobilen

Alt i alt bruker en gjennomsnittlig husholdning 18 000,- i året på strømutgifter. Det som drar opp strømutgiftene er, ifølge vår strømekspert, oppvarming, varmtvann og gamle apparater. 

– Lading av mobiltelefonen ligger på rundt fem kroner i året, det er ikke det som gjør at du får en baksmell på strømregningen, sier Roald Mæsel fra LOS.

Roald Mæsel

Roald Mæsel

Ifølge Mæsel koster en dusj omtrent 6,50 kroner for ti minutter, noe som gir en regning på 2000 kroner i året. Det er oppvarming og bruk av varmtvann du bør spare inn på hvis du skal spare penger på strømutgiftene.

– En gammel vaskemaskin bruker omtrent 500 kilowattimer i året, noe som tilsvarer 450 kroner i utgifter. Det er stor variasjon mellom de mest energieffektive og de som ikke er det i det hele tatt. Man har noen som er veldig energieffektive, med A++ på energimerkingsskalaen. Da snakker man kanskje om 200 kilowattimer, noe som tilsvarer i underkant av 200 kroner i året, sier Mæsel

Hør hele intervjuet her:
[soundcloud url=»https://api.soundcloud.com/tracks/247480675″ params=»color=ff5500&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false» width=»100%» height=»166″ iframe=»true» /]