KRS247.no

Henter værvarsel...

Rutebilstasjonen: Terningkast 4

Standupkomiker Christer Torjussen har gjestet Kristiansand, og gjort sine betraktninger om vår egen rutebilstasjon. 

Komiker Christer Torjussen har flere ting å si om rutebilstasjonen i Kristisansand

Komiker Christer Torjussen har flere ting å si om rutebilstasjonen i Kristisansand

«Du har vel hørt uttrykket «Det blide sørland»? Ingenting definerer dette ordtaket som rutebilstasjonen i Kristiansand. Byens stolthet og ansikt utad, der den lyser opp som en oase med all sin prakt, sin personlighet og imøtekommende fasiliteter.» Skriver Torjussen som pleier å komme med sine betraktninger om rutebilstasjoner i byer, og tettsteder, han besøker.

Han har også fått med seg den unike Oscarburgeren, som skiller seg ut med sin spesielle form.

«Oscars serverer nemlig – og hold deg fast – avlange hamburgere. Du leste rett. Avlange hamburgere. Dette er familierestauranten som tør å være annerledes. Logoen har riktignok vært den samme siden 1980, men hvorfor forandre en vinneroppskrift?»

Hele anmeldelsen av Rutebilstasjonen finner du på Christer Torjussens egen blogg.

Det hele kan virke som satire rundt teaterbygningen i Kristiansand sentrum. Dette er ikke tilfellet, men Torjussen legger til at de som designet sitteseksjonene på rutebilstasjonen må ha brukt like lang tid på utformingen av disse som Henrik Finne brukte på veggrelieffet på teateret.

[soundcloud url=»https://api.soundcloud.com/tracks/188130971″ params=»color=ff5500&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false» width=»100%» height=»166″ iframe=»true» /]