Annonse

Russland snakker fortsatt varmt om Sørlandet


Ingermanland går ned. Sørlendingene berget over halvparten av mannskapet.

Når mangeårig Moskva-korrespondent Hans-Wilhelm Steinfeld er stadig nøye med å minne sine lyttere på at Russland har mang en gang vært garantist for norsk suverenitet. En sterk sjøfartshistorie gjør at Sørlandet står sterkt i russisk militær historie. 

– På jomfrutoktet synker Russlands største linjeskip «Ingermanland» 15 sjømil fra Kristiansand. Det var 850 mennesker ombord, og sørlendingene klarte å berge 500 av disse menneskene. Det er et av de sterkeste minnene den stolte russiske marine har, der Norge, Kristiansand og sørlendingene står i fokus, forteller Steinfeld til KRS247.

Han er i Kristiansand i forbindelse med foredraget «Russisk Rabalder», som faktisk har storbypremiere på Teateret klokken 19.00 i kveld. De lange linjene vil være viktige når Steinfeld minner oss om at Russland ikke vil oss noe vondt. Han siterer tidligere utenriksminister Frydenlund.

– Russland er en bjørn sammenlignet med Norge, som er en mus. Den bjørnen kan være så godmodig den bare vil, men snur den seg i søvne av vanvare kan den knuse musen.

Hør hele intervjuet her.
Annonse
Legg igjen en kommentar

Har du en mening om denne saken?

KRS247 ønsker en åpen og saklig debatt. Her kan du fritt komme med dine synspunkter, men vi krever en respektfull og saklig tone og ber om at du holder deg til sak. Trakassering, hatske utfall og trusler aksepteres ikke. Vi forbeholder oss retten til å forkorte, redigere og fjerne innlegg. Du må bruke ditt egentlige navn, falske profiler vil bli utestengt. Før du publiserer - tenk gjennom at mange kan se hva du skriver.

kommentarer