KRS247.no

Henter værvarsel...

Russland snakker fortsatt varmt om Sørlandet

Når mangeårig Moskva-korrespondent Hans-Wilhelm Steinfeld er stadig nøye med å minne sine lyttere på at Russland har mang en gang vært garantist for norsk suverenitet. En sterk sjøfartshistorie gjør at Sørlandet står sterkt i russisk militær historie. 

– På jomfrutoktet synker Russlands største linjeskip «Ingermanland» 15 sjømil fra Kristiansand. Det var 850 mennesker ombord, og sørlendingene klarte å berge 500 av disse menneskene. Det er et av de sterkeste minnene den stolte russiske marine har, der Norge, Kristiansand og sørlendingene står i fokus, forteller Steinfeld til KRS247.

Han er i Kristiansand i forbindelse med foredraget «Russisk Rabalder», som faktisk har storbypremiere på Teateret klokken 19.00 i kveld. De lange linjene vil være viktige når Steinfeld minner oss om at Russland ikke vil oss noe vondt. Han siterer tidligere utenriksminister Frydenlund.

– Russland er en bjørn sammenlignet med Norge, som er en mus. Den bjørnen kan være så godmodig den bare vil, men snur den seg i søvne av vanvare kan den knuse musen.

Hør hele intervjuet her.

[soundcloud url=»https://api.soundcloud.com/tracks/294417295″ params=»color=ff5500&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false» width=»100%» height=»166″ iframe=»true» /]