Annonse

Roy baker brød mens du sover


Grim bakeri: Her er dagens første parti med brød klart. (FOTO: Julie Sofie Nilsen)

Hver morgen står Roy Kristiansen tidlig opp for å gi Kristiansandere ferske bakervarer. Mellom 300 til 400 brød og annen god bakst blir stekt og forberedt tidlig på morgenkvisten.

Klokken er 04.30 og Roy Kristiansen er godt i gang med dagens gjøremål. Det står 200 brød på steking i ovnen, og skolebrødene står klare for tur. Når klokken passerer 05.15 er dagens første parti med brød ferdigstekt og pakkes ned.

roybaker_1

Tidlig i bakeriet: Roy Kristiansen forbereder dagens skolebrød (Foto: Julie Sofie Nilsen)

– Jeg er glad i å lage mat, forteller Kristiansen, mens han legger vaniljekrem på skolebrødene. Når disse er ferdig stekt, lukter det godt i hele lokalet. Naboene blir glade når de våkner opp til lukten av ferske skolebrød, forteller han smilende.

Ingen dager er like ved Grim bakeri og konditori i Kristiansand. Kristiansen har vært baker i 17 år og forteller at hver dag er forskjellig og alltid like spennende.

– Deigen lever forskjellige liv hver dag, forteller Kristiansen.

Skolebrødet kan være en liten luring. Den har aldri samme steketid og det lønner seg å følge godt med. Baking er et håndverk, og det er ikke alltid at baksten er like samarbeidsvillig.

Med gode kolleger og en jobb han trives i, kan ikke Kristiansen tenke seg en bedre jobb. Det å begynne tidlig på morgenen er bare et stort pluss. Dagen går mye fortere, og en har hele dagen foran seg.

Hør radioinnslaget med Roy Kristiansen her:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
Annonse
Legg igjen en kommentar

Har du en mening om denne saken?

KRS247 ønsker en åpen og saklig debatt. Her kan du fritt komme med dine synspunkter, men vi krever en respektfull og saklig tone og ber om at du holder deg til sak. Trakassering, hatske utfall og trusler aksepteres ikke. Vi forbeholder oss retten til å forkorte, redigere og fjerne innlegg. Du må bruke ditt egentlige navn, falske profiler vil bli utestengt. Før du publiserer - tenk gjennom at mange kan se hva du skriver.

kommentarer