Annonse

Roser politikernes boligpolitikk


Boligutbygging ved Strømsheia. | Foto: Rambøll

Megler i DNB Eiendom, Alex Modahl, mener Kristiansands politikere har gjort en veldig god jobb med å holde kontrollen på boligmarkedet i byen. Han mener kommunen må fortsette å ha en balansegang mellom det å bygge boliger i etablerte områder og å etablere nye områder.

En ny rapport fra Ny Analyse viser til at nyetablering av store boligfelt på steder som Kroodden, Strømsheia og Hamrevann kommer til å koste kommunen store summer i veier, vann, kloakk, skoler og barnehager blant annet. Derfor anbefales kommunen heller å bygge flere boenheter tett på sentrum, skriver Fædrelandsvennen. Modahl på sin side mener kommunen må fortsette i mye av det samme sporet som før.

– Først av alt må vi berømme politikerne i Kristiansand for måten de har håndtert utbyggingstakten og -veksten i Kristiansand og omegn til nå. De har vært svært fornuftige og lagt forholdene til rette til en god utvikling, sier megleren til KRS247.

Modahl tror kommunen må kombinere utbygging av sentrumsnære områder og utbygging utenfor kjernen. Han mener rapporten fra Ny Analyse likevel peker på viktige aspekter, og er enig i at utbygging i sentrale områder må være en del av kommunens planer i fremtiden.

– Det må være et helhetlig bilde på dette. Kristiansand har som strategi at vi skal vokse som storby. Vi må tenke på kjøpergruppene og gjøre boligene tilgjengelig for flere kjøpergrupper slik at det ikke bare er de rikeste som har mulighet til å kjøpe i byen.

Hør intervjuet her.
Annonse
Legg igjen en kommentar

Har du en mening om denne saken?

KRS247 ønsker en åpen og saklig debatt. Her kan du fritt komme med dine synspunkter, men vi krever en respektfull og saklig tone og ber om at du holder deg til sak. Trakassering, hatske utfall og trusler aksepteres ikke. Vi forbeholder oss retten til å forkorte, redigere og fjerne innlegg. Du må bruke ditt egentlige navn, falske profiler vil bli utestengt. Før du publiserer - tenk gjennom at mange kan se hva du skriver.

kommentarer