Annonse

Rolig påske for Røde Kors


Foto: Ingvild Sæbu Miland, Kristiansand Røde Kors

Årets påske var relativt rolig for Vest Agder Røde Kors, til tross for det fine været. Totalt behandlet hjelpekorpset 125 skader, det aller meste småskader. 

– Med tanke på hvor mye mennesker det var i fjellet i år, så er dette ganske lite. Vi hadde ingen alvorlige hendelser eller større leteaksjoner, sier Sveinung Tofteland i Røde Kors til KRS247.

Det er vrient å telle folka på fjellet, men Fjellsikringsporten hvor Hjelpekorpsene fra Vest-Agder står langs veiene til Setesdalen og Åseral og samler inn penger til drift av fjellberedskapen, samt deler ut gaveposer til giverne, gikk i år tom for poser og anslår det til ca 1000 biler som passerte uten å få med seg gavepose. Det er en økning fra 5.700 biler i fjor, til ca 6.700 i år.

Totalt fikk Fjellsikringsporten til Vest-Agder Røde Kors inn 646.927,- kr i år. En solid økning i forhold til tidligere år. Dette vil komme godt med til å kurse nye medlemmer og oppgradere og vedlikeholde utstyr og materiell

– Det er helt fantastisk, og vi er veldig takknemlige for alle bidragene vi får inn, forteller Tofteland

Hør hele intervjuet her:
Annonse
Legg igjen en kommentar

Har du en mening om denne saken?

KRS247 ønsker en åpen og saklig debatt. Her kan du fritt komme med dine synspunkter, men vi krever en respektfull og saklig tone og ber om at du holder deg til sak. Trakassering, hatske utfall og trusler aksepteres ikke. Vi forbeholder oss retten til å forkorte, redigere og fjerne innlegg. Du må bruke ditt egentlige navn, falske profiler vil bli utestengt. Før du publiserer - tenk gjennom at mange kan se hva du skriver.

kommentarer