KRS247.no

Henter værvarsel...

Røde Kors trenger unge menn som guider

Røde Kors håper nå at flere skal melde seg som flyktningguider, og særlig unge menn. Marte Franck fra Røde Kors merker likevel at det er et økende antall som melder seg til tjeneste.

– Vi ønsker alle velkommen som flyktningguide, men vi har et ekstra behov for unge menn. Det er mange enslige mindreårige gutter og menn som kommer og som trenger guider, sier Franck til KRS247.

Flyktningguiden er en slags fadderordning, med fokus på sosialt samvær for flyktninger. En guide kobles med en flyktning, basert på alder, kjønn og livssituasjon. Målet er at det skal bli lettere for flyktningen til å utvikle et sosialt nettverk og å lære seg norsk. Marte Franck har vært koordinator for denne ordningen, og mener begge parter har stort utbytte av ordningen.

– En ting er at flyktningene får et norsk nettverk og nye venner, men guidene våre får også et innblikk i en annen kultur og et annet fellesskap. Det oppleves litt som vinn-vinn, sier Franck.

Nå ønsker stadig flere å bli flyktningguide, og det gleder Franck.

– Vi kommer til å få et økt antall flyktninger til Norge i fremtiden. Engasjementet er kjempestort nå, og derfor tror jeg mange vil være med å bidra. Da er flyktningguide en måte å bidra.

Hør intervjuet her.

[soundcloud url=»https://api.soundcloud.com/tracks/223223164″ params=»color=ff5500&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false» width=»100%» height=»166″ iframe=»true» /]