KRS247.no

Henter værvarsel...

Roboter og SKAM til Arendal

Hvordan ble SKAM en så stor suksess? Eller hvordan kan roboter hjelpe barn med langtidssykdommer ut av ensomhet? Det er bare to av veldig mange spørsmål som stilles i Arendal førstkommende fredag og lørdag.

-Det handler om å spre innovative ideer, og la disse ideene få fotfeste i samfunnet, sier Andreas Eriksen.

I studio sitter Bjørnar Larssen og Andreas Eriksen fra Dnb. De setter kursen for Arendal i morgen, som en av sponsorene bak arrangementet «TEDx Arendal». Et arrangement som handler om teknologi, design, innovasjon, forskning og inspirasjon. 25 foredragsholdere fra inn- og utland skal prøve å engasjere og inspirere disse to dagene i Arendal.

-Jeg har lyst til å trekke fram Håkon Moslet fra NRK. Han kommer for å snakke om suksessen SKAM. Thomas Anglero fra IBM snakker om roboter og kunstig intelligens.Fotografene Lene Marie Fossen og Morten Krogvold skal ha en dyp og rørende samtale på scenen, sier Bjørnar Larssen.

Ingen av foredragene varer mer enn 18 minutter, så her er det ingen fare for å måtte kjede seg gjennom en samtale på tre timer. De første TED-foredragene ble først holdt i Silicon Valley i USA i 1984. Under overskriften «ideer som er verdt å spre» har TED-konseptet spredd seg til hele verden. I Arendal arrangeres det for femte gang, og filosofien bak er å overføre komplekse problemstillinger og nye ideer til korte og sterke foredrag

– Det blir aldri kjedelig, man får høre så mye forskjellig, sier Larssen.

Her får man høre Thomas Idem snakke om de positive sidene ved ADHD, og Julien S. Bourelle som prøver å forstå nordmenns underlige væremåte og vaner. I tillegg til mye annet. Har man ikke mulighet til å dra på arrangementet kan man gå inn på TEDx sin kanal på YouTube, der blir alle foredragene liggende for alltid.

Hør mer om arrangementet her: