Annonse

Varsler underskudd på opptil 140 millioner


Forbrenningsanlegget Returkraft på Langemyr i Kristiansand hadde håpet miljøminister Tine Sundtoft ville berge selskapet fra et underskudd på opptil 140 millioner de kommende ti årene. Det skjedde ikke.

Mandag ble det kjent at klima- og miljøminister Tine Sundtoft går inn for nye regler for avfallsbransjen. Reglene skal sikre like konkurransevilkår i bransjen.

Nå kan de nye reglene føre til enorme underskudd. I verste fall må anlegget stenge deler av året.

– Dette er utrolig skuffende. Nå må vi sette oss ned og se nærmere på hva dette har å si for selskapet, men det er ikke til å legge skjul på at det blir utrolig krevende, sier Tormod Vågsnes, styreleder i Returkraft til Fædrelandsvennen.

Store konsekvenser
Konsekvensen av reglene er et alvorlig inntektsbortfall for Returkraft.

En mulig konsekvens er å stenge anlegget i deler av året og skru opp mottaksgebyret betraktelig slik at også renovasjonsgebyret stiger. Da unngår selskapet underskudd.

Et annet alternativ er å drive med store underskudd og la eierne betale. De samlede underskuddene over en tiårsperiode vil kunne ligge et sted mellom 20 og 140 millioner, men renovasjonsgebyret går ned.

Komplisert regelverk
Det er kompliserte regler som er bakgrunnen for det som kan bli en enorm regning for kommunene.

Prinsippet er at renovasjonsgebyret ikke skal være høyere enn hva det koster å behandle avfallet. Hvis de øker dette gebyret for å kunne konkurrere om næringsavfall, er det brudd på konkurranse- og miljøreglene.
Annonse
Legg igjen en kommentar

Har du en mening om denne saken?

KRS247 ønsker en åpen og saklig debatt. Her kan du fritt komme med dine synspunkter, men vi krever en respektfull og saklig tone og ber om at du holder deg til sak. Trakassering, hatske utfall og trusler aksepteres ikke. Vi forbeholder oss retten til å forkorte, redigere og fjerne innlegg. Du må bruke ditt egentlige navn, falske profiler vil bli utestengt. Før du publiserer - tenk gjennom at mange kan se hva du skriver.

kommentarerLegg igjen en kommentar