Annonse

– Rettigheter står mot hverandre


NLA Gimlekollen, tidligere kjent som Mediehøgskolen Gimlekollen. | Foto: Glenn Th. Faannessen

Viserektor ved NLA Gimlekollen, Lars Dahle, mener kjernen i debatten rundt verdidokumentet til NLA ligger i å finne ut hvordan man kan leve med forskjeller med gjensidig respekt og debatt.

Viserektor ved NLA Gimlekollen, Lars Dahle. | Foto: nla.no

Viserektor ved NLA Gimlekollen, Lars Dahle. | Foto: nla.no

– Her ser vi at rettigheten mot diskriminering står på den ene siden mens rettigheten til trosfriheten står på den andre siden. I et livssynsåpent samfunn er det et poeng å finne ut hvordan man kan leve med disse forskjellene, sier Dahle til KRS247.

Han opplever at debatten nå er mye av den samme som for ti år siden, da Fædrelandsvennen og daværende redaktør Finn Holmer-Hoven kom med sterk kritikk av ansettelsesreglementet ved skolen. Det førte da til et nytt reglement.

– Ligger det an til en ny prosess for å lage et nytt dokument?

– Da må vi finne ut hva et verdidokument skal være noe. Vi har sju forskjellige kristne eiere, og de definerer den verdimessige basisen. Jeg ser ikke for meg at den blir endret, men kanskje at dokumentet ikke blir så detaljert. Der vil jeg si at det verdidokumentet vi hadde før sammenslåingen med NLA nok var mer relevant for journalistutdanningen, forteller Dahle.

Dahle mener at skolen lykkes med å utdanne journalister, samtidig som man har fokus på verdier som er viktige for skolen.

– Studentene i liten grad verken merker eller bør merke noen effekt av verdidokumentet. Likevel må det sies at vi er godkjent som et livssynsbasert alternativ til det som allerede finnes.

Dahle avviser at skolen bryter loven med sine regler og verdier.

Hør hele intervjuet her.
Annonse
Legg igjen en kommentar

Har du en mening om denne saken?

KRS247 ønsker en åpen og saklig debatt. Her kan du fritt komme med dine synspunkter, men vi krever en respektfull og saklig tone og ber om at du holder deg til sak. Trakassering, hatske utfall og trusler aksepteres ikke. Vi forbeholder oss retten til å forkorte, redigere og fjerne innlegg. Du må bruke ditt egentlige navn, falske profiler vil bli utestengt. Før du publiserer - tenk gjennom at mange kan se hva du skriver.

kommentarer