KRS247.no

Henter værvarsel...

Retter fokus på IT-sikkerhet

Akkurat nå er flere bedrifter og aktører innen IT-sikkerhet samlet på en sikkerhetskonferanse for å rette oppmerksomhet mot det trusselbildet som finnes i den digitale verden. Leder av programkomiteen, Thomas Øverland fra Bitpro, som er en del av klyngesamarbeidet Digin, mener det er viktig å være tidlig ute.

– Vi tjuvstarter faktisk litt på den årlige sikkerhetsmåneden ved å legge konferansen en drøy uke før, sier Øverland til KRS247 og viser til at oktober er den nasjonale sikkerhetsmåneden.

Hovedformålet med konferansen er å vise bedriftene på Sørlandet at det finnes lokal kompetanse på IT-sikkerhet, at det ikke er nødvendig å gå til nasjonale eller internasjonale aktører til å ta hånd om informasjon som kan komme på avveie.

For det er nettopp en sånn type sikkerhet som trengs for bedrifter flest.

– Vi tenker spesielt på bedriftene i oljenæringen eller andre næringer som sitter på mye unik og sensitiv informasjon. Det er den informasjonen som de datakriminelle er ute etter, sier Thomas Øverland.

For privatpersoner flest går trusselen mest ut på slike e-poster som kan fremstå som harmløse, men som egentlig er ute etter å få tak i sensitiv informasjon som betalingskort og kontaktinformasjon.

[soundcloud url=»https://api.soundcloud.com/tracks/225007480″ params=»color=ff5500&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false» width=»100%» height=»166″ iframe=»true» /]