Annonse

Retorikken skiller Ap fra FrP i regjering


Leder i Kristiansand Arbeiderparti, Isabelle-Lousie Aabel. | Foto: Glenn Th. Faannessen

Leder av Kristiansand Arbeiderparti, Isabelle-Louise Aabel, er for en streng asylpolitikk. Hun støtter likevel opp om Kristoffer Joners stunt hvor det ble samlet inn penger til Norsk Organisasjon for Asylsøkere. Det er retorikken regjeringen fører som er hele poenget, mener Aabel. 

Rent politisk er ikke Aabel veldig uenig med regjeringens linje i asylpolitikken.

– Vi hadde en streng asylpolitikk, og jeg er fortsatt for en streng asylpolitikk. Vi har et parti i regjeringen, FrP, som skulle ønske asylpolitikken er enda strengere enn den er i dag. De klarte ikke å bli enige i regjeringskonstellasjonen om en enda strengere politikk, så man har fulgt en gammel linje som på mange måter er vår, sier Aabel til KRS247.

Det er retorikken som er problematisk.

– Retorikken regjeringen fører i tillegg, gjør at vi blir sett fra andre deler i verden som et land som kanskje ikke setter menneskeverd i fokus.

Utspillet kommer i forbindelse med at Demokratenes Vidar Kleppe reagerte på måten Kristoffer Joner og Anorakk, sammen med NOAS, samlet inn penger til sistnevnte gjennom en Facebook-post. Aabel mener kritikken som har kommet mot aksjonen er grunnløs.

– I mine øyne går han ut mot retorikken som Sylvi Listhaug bruker, sier Aabel.

Hør hele intervjuet her.
Annonse
Legg igjen en kommentar

Har du en mening om denne saken?

KRS247 ønsker en åpen og saklig debatt. Her kan du fritt komme med dine synspunkter, men vi krever en respektfull og saklig tone og ber om at du holder deg til sak. Trakassering, hatske utfall og trusler aksepteres ikke. Vi forbeholder oss retten til å forkorte, redigere og fjerne innlegg. Du må bruke ditt egentlige navn, falske profiler vil bli utestengt. Før du publiserer - tenk gjennom at mange kan se hva du skriver.

kommentarer