KRS247.no

Henter værvarsel...

Regjeringen ønsker 12 politidistrikt

Høyre og FrP er enige med Venstre om at antallet politidistrikt i Norge må ned. Dagens 27 skal reduseres til 12.

Alle dagens politidistrikter skal få nye geografiske grenser, med unntak av Oslo politidistrikt. Nord-Norge, med sine sju distrikter, må regne med store omstillinger. Det skriver VG i dag.

Hver enkelt politimester skal avgjøre hvor mange politi- og lensmannskontor distriktet skal ha. Dermed åpnes det for en reduksjon i forhold til dagens antall på 354. Politidirektoratets krav til responstid skal danne grunnlaget for vurderingen. Politimester Kirsten Lindeberg i Agder politidistrikt har lenge vært tydelig på hvilke kontorer som skal stenges i Vest-Agder: Åseral, Lindesnes, Farsund, Hægebostad, Marnardal og Kvinesdal. I tillegg til Vågsbygd og Randesund i Kristiansand.

Tror Agder bevares

I januar fikk VG tilgang til informasjon som viste at de tre partiene planla en omlegging av politiets organisering i Norge. Den gangen uttalte nestleder i justiskomiteen, KrFs Kjell Ingolf Ropstad, til Fædrelandsvennen at han tror Agder politidistrikt består.

– Hvis lekkasjene i VG stemmer og det blir over ti politidistrikter, så ligger alt til rette for at Agder bevares som et eget distrikt, uttalte Ropstad til avisen i januar.