Annonse

Regjeringen ønsker 12 politidistrikt


Arkivfoto: Pål Lomeland

Høyre og FrP er enige med Venstre om at antallet politidistrikt i Norge må ned. Dagens 27 skal reduseres til 12.

Alle dagens politidistrikter skal få nye geografiske grenser, med unntak av Oslo politidistrikt. Nord-Norge, med sine sju distrikter, må regne med store omstillinger. Det skriver VG i dag.

Hver enkelt politimester skal avgjøre hvor mange politi- og lensmannskontor distriktet skal ha. Dermed åpnes det for en reduksjon i forhold til dagens antall på 354. Politidirektoratets krav til responstid skal danne grunnlaget for vurderingen. Politimester Kirsten Lindeberg i Agder politidistrikt har lenge vært tydelig på hvilke kontorer som skal stenges i Vest-Agder: Åseral, Lindesnes, Farsund, Hægebostad, Marnardal og Kvinesdal. I tillegg til Vågsbygd og Randesund i Kristiansand.

Tror Agder bevares

I januar fikk VG tilgang til informasjon som viste at de tre partiene planla en omlegging av politiets organisering i Norge. Den gangen uttalte nestleder i justiskomiteen, KrFs Kjell Ingolf Ropstad, til Fædrelandsvennen at han tror Agder politidistrikt består.

– Hvis lekkasjene i VG stemmer og det blir over ti politidistrikter, så ligger alt til rette for at Agder bevares som et eget distrikt, uttalte Ropstad til avisen i januar.
Annonse
Legg igjen en kommentar

Har du en mening om denne saken?

KRS247 ønsker en åpen og saklig debatt. Her kan du fritt komme med dine synspunkter, men vi krever en respektfull og saklig tone og ber om at du holder deg til sak. Trakassering, hatske utfall og trusler aksepteres ikke. Vi forbeholder oss retten til å forkorte, redigere og fjerne innlegg. Du må bruke ditt egentlige navn, falske profiler vil bli utestengt. Før du publiserer - tenk gjennom at mange kan se hva du skriver.

kommentarerLegg igjen en kommentar