KRS247.no

Henter værvarsel...

Regjeringen bevilger millionbeløp til UiA

Barne-, likestillings- og inkluderingsminister Solveig Horne ønsker å bidra til at det blir utdannet flere kvinnelige ingeniører. Derfor kom hun med en lekkasje fra det kommende statsbudsjettet om at regjeringen bevilger to millioner til «Jenter og teknologi».

– Regjeringen vil nå samarbeide med Universitetet i Agder og NHO om dette prosjektet, så vi bevilger det beløpet fra og med neste år som et ledd i likestillingsarbeidet, sier Horne til KRS247. Hun opplevde at nyheten ble godt mottatt.

– Ja, de kalte det for en gledens dag at regjeringen endelig ville støtte dette vellykkede prosjektet. Det å få jenter til å tenke utradisjonelt er et viktig ledd i likestillingsarbeidet. Og vi kommer til å trenge flere kvinnelige ingeniører i fremtiden, sier ministeren som også håper på at det blir et borgerlig flertall i Kristiansand neste mandag.

– Jeg håper jo på at Fremskrittspartiet kommer til å gjøre et godt valg. De har gode kandidater som er gode ombudsmenn for befolkningen, også har de god politikk, smiler Horne.

[soundcloud url=»https://api.soundcloud.com/tracks/222719907″ params=»color=ff5500&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false» width=»100%» height=»166″ iframe=»true» /]