Annonse

Regjeringen bevilger millionbeløp til UiA


Foto: Alf Otto Fagermo

Barne-, likestillings- og inkluderingsminister Solveig Horne ønsker å bidra til at det blir utdannet flere kvinnelige ingeniører. Derfor kom hun med en lekkasje fra det kommende statsbudsjettet om at regjeringen bevilger to millioner til «Jenter og teknologi».

– Regjeringen vil nå samarbeide med Universitetet i Agder og NHO om dette prosjektet, så vi bevilger det beløpet fra og med neste år som et ledd i likestillingsarbeidet, sier Horne til KRS247. Hun opplevde at nyheten ble godt mottatt.

– Ja, de kalte det for en gledens dag at regjeringen endelig ville støtte dette vellykkede prosjektet. Det å få jenter til å tenke utradisjonelt er et viktig ledd i likestillingsarbeidet. Og vi kommer til å trenge flere kvinnelige ingeniører i fremtiden, sier ministeren som også håper på at det blir et borgerlig flertall i Kristiansand neste mandag.

– Jeg håper jo på at Fremskrittspartiet kommer til å gjøre et godt valg. De har gode kandidater som er gode ombudsmenn for befolkningen, også har de god politikk, smiler Horne.
Annonse
Legg igjen en kommentar

Har du en mening om denne saken?

KRS247 ønsker en åpen og saklig debatt. Her kan du fritt komme med dine synspunkter, men vi krever en respektfull og saklig tone og ber om at du holder deg til sak. Trakassering, hatske utfall og trusler aksepteres ikke. Vi forbeholder oss retten til å forkorte, redigere og fjerne innlegg. Du må bruke ditt egentlige navn, falske profiler vil bli utestengt. Før du publiserer - tenk gjennom at mange kan se hva du skriver.

kommentarer