KRS247.no

Henter værvarsel...

Reform mot revers?

Politisk redaktør i Fædrelandsvennen, Vidar Udjus, mener dagens regjering bør satse hardt på å profilere seg selv som en reformregjering og Arbeiderpartiet som et reversparti. I hvert fall om det skal bli gjenvalg.

– Jeg tror regjeringens beste kort er å prøve stemple Arbeiderpartiet som et parti i revers som vil reversere reformer mens de selv står på for å ruste Norge for fremtiden, sier Udjus til KRS247.

Likevel er det saker som vil bli viktige for landsdelen i valgkampen. Det brygger opp til strid rundt Nye Veier AS. Arbeiderpartiet, Sosialistisk Venstreparti og Senterpartiet har alle sagt de ønsker å legge ned selskapet, mens Venstre på sin side vil begrense det. Siv Jensen uttalte under sitt Kristiansandsbesøk at det ville være galskap å så usikkerhet rundt selskapet. Udjus tror dette er en dårlig sak for venstresiden, men roser Arbeiderpartiets ærlige utspill i det siste. Udjus opplever at Ap er mer venstreorienterte og offensive i opposisjon, mye grunnet den høyreorienterte regjeringen.

– De skal ha kred for at de sier hva de vil gjøre i skattepolitikken. De vil øke skatter og avgifter med 15 milliarder kroner. Det synes jeg er skvært å si til velgerne, og jeg tenker at den hansken bør Høyre og FrP ta.

– Hva er nøkkel for regjeringens støttepartier de neste månedene?

– De har en veldig vanskelig jobb foran seg. Både KrF og Venstre, svarer Udjus.

De er ikke-sosialistiske partier som ønsker en ikke-sosialistisk regjering, men de ønsker ikke å være del av en regjering sammen FrP. Ei heller forpliktende samarbeid med Siv Jensens parti er noe de to partiene vil gå med på. Hvordan dette skal fungere, er ikke etablert. Dette kan man tydelig se hos Venstre lokalt, mener redaktøren.

– Begge toppkandidatene til Venstre i Agderfylkene er veldig skeptiske til dagens samarbeidsmodell.

Hør resten av analysen i lydklippet i spilleren.

[soundcloud url=»https://api.soundcloud.com/tracks/306516375″ params=»color=ff5500&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false» width=»100%» height=»166″ iframe=»true» /]