Annonse

Reduksjon i utenlandstrafikken på Kjevik


Foto: Tor Erik Schørder
Det er en tydelig nedgang i antallet passasjerer på utenlandsrutene til og fra Kristiansand Lufthavn Kjevik i første halvår 2015. Nedgangen er på 8,1 prosent sammenlignet med samme periode i fjor, viser tall fra Avinor.

– Det er en sterk reduksjon i chartertrafikken i juni på 15,4 prosent, som sammen med nedgangen på 4,3 prosent i de regulære utenlandsrutene, utgjør fallet på 8,1 prosent i utenlandstrafikken, opplyser lufthavnsjef Thomas Langeland i en pressemelding.

Fra nyttår har totalt 518.743 passasjerer reist over Kjevik. Det er en nedgang på 3,1 prosent sammenlignet med fjoråret i følge Avinors trafikkstatistikk. Den største endringen i negativ forstand er altså i utenlandstrafikken. Innenlandstrafikken er tilnærmet lik fjoråret, med 0,8 prosent færre passasjerer sammenlignet med første halvår 2014.

– Nedgangen omfatter både ferie- og fritidsmarkedet samt næringslivet. Konjunkturnedgangen innen olje og gass kan være utslagsgivende, tror Langeland.
Annonse
Legg igjen en kommentar

Har du en mening om denne saken?

KRS247 ønsker en åpen og saklig debatt. Her kan du fritt komme med dine synspunkter, men vi krever en respektfull og saklig tone og ber om at du holder deg til sak. Trakassering, hatske utfall og trusler aksepteres ikke. Vi forbeholder oss retten til å forkorte, redigere og fjerne innlegg. Du må bruke ditt egentlige navn, falske profiler vil bli utestengt. Før du publiserer - tenk gjennom at mange kan se hva du skriver.

kommentarer