Annonse

Reddet opp av sjøen etter en time


Redningsaksjonens base var ved fiskemottaket på Skålevik (Foto: Pål Lomeland)

En mannsperson er kjørt til sykehus etter å ha falt i sjøen da båten hans ble utsatt for en brottsjø.

Hendelsen ble meldt politiet ved 16.30- tiden av en person som hørte mannens rop om hjelp.

Mannskaper fra politiet, brannvesenet og ambulansetjenesten deltok i redningsaksjonen sammen med redningsskøyte og luftambulansen.

– Vi blir sendt ut til Mæbø på Flekkerøy, hvor vi ser en båt som driver og etterhvert en person i vannet som klamrer seg fast til båten. Etter en heroisk innsats fra mannskapet på redningsskøyta, får de etterhvert mannen ombord. Det var kraftig sjø på stedet som gjorde redningsarbeidet svært krevende, sier innsatsleder i Agder politidistrikt, Tom Einar Gausdal til KRS247.

Innsatslederen anslår at personen kan ha ligget så lenge som 60 minutter i det kalde vannet, før han ble reddet.

– Mannen er nedkjølt men våken og bevisst og kjørt til sykehuset i Kristiansand, sier Gausdal, som vil berømme mannskapet på redningsskøyta Bendt R. Rasmussen.

– Deres innsats er avgjørende. De reddet liv i dag. Det er jeg ganske sikker på.

I forbindelse med aksjonen falt også en redningsmann over bord. Men begge ble berget opp fra det kalde vannet av det resterende mannskapet på redningsskøyta.

Hendelsen skjedde ved Lille Blåstholmen utenfor Flekkerøy.

 

 

 

 
Annonse
Legg igjen en kommentar

Har du en mening om denne saken?

KRS247 ønsker en åpen og saklig debatt. Her kan du fritt komme med dine synspunkter, men vi krever en respektfull og saklig tone og ber om at du holder deg til sak. Trakassering, hatske utfall og trusler aksepteres ikke. Vi forbeholder oss retten til å forkorte, redigere og fjerne innlegg. Du må bruke ditt egentlige navn, falske profiler vil bli utestengt. Før du publiserer - tenk gjennom at mange kan se hva du skriver.

kommentarer