KRS247.no

Henter værvarsel...

Redder liv før du har stått opp

Lena Stedal og Christina Robudal er påtroppende vaktlag og gjør seg klar for å jobbe natt i ambulansetjenesten i Kristiansand. Stedal stiller forberedt og har både redbull og snus med seg.

DSC_0006

I ambulansen: Christina Robudal er uthvilt og i godt humør for natten hun har i vente. (FOTO: Julie Sofie Nilsen)

Det er god stemning mellom jentene, og latteren henger løst. De forteller om dårlig humor som de vet vil komme iløpet av natten. Det kommer gjerne som et resultat av det å være litt overtrøtt. Den magiske timen er rundt fem om morgenen og behovet etter litt søvn kommer snikende.

Ambulansen er utstyrt med radio, og musikk redder jentene når de begynner å bli trøtte.

– Ambulansen skulle vært utstyrt med karaoke. Vi er faktisk veldig flinke til å synge, forteller jentene og ler.

– Det ligger en ro over det å jobbe natt. Det er mer rolig og det er en deilig følelse å vite at du kan gå hjem å legge deg når andre begynner på jobb. Etter noen timers søvn har en hele dagen foran seg, forteller Robudal.

– Du har en sabla god dag på jobb om du har gjort dagen til en pasient bedre. Alt fra å redde liv til å holde noen i hånda.

DSC_0022

Hvilende vaktlag: Kristian Jortveit Pedersen gjør seg klar for å kunne ta det litt mer rolig etter en lang dag. (FOTO: Julie Sofie Nilsen)

Etter klokken 15.00 er det to biler som dekker Kristiansand, Søgne og Sogndalen kommune.

Kristian Jortveit Pedersen har vært på vakt siden 15 og blir det hvilende vaktlaget når jentene begynner klokken 23.

– Det kan være litt vanskelig å jobbe natt. Jeg bruker litt tid på å omstille meg. Det er litt annerledes turer og et annet tempo, noe som er deilig etter en ellers lang dag, forteller Pedersen.

Hør radioinnsalget med ambulansearbeiderne her: 

[soundcloud url=»https://api.soundcloud.com/tracks/229721959″ params=»color=ff5500&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false» width=»100%» height=»166″ iframe=»true» /]