KRS247.no

Henter værvarsel...

Radio Sør ekspanderer østover

Driftselskapet bak Radio Sør har blitt tildelt almennradiokonsesjon i Lillesand og Birkenes. Radio Sør befester dermed sin posisjon som landsdelens klart største lokalradio.

– Lillesand og Birkenes er to kommuner der lokalradio tradisjonelt sett har hatt en meget solid posisjon. Dette er et produkt som vi gleder oss til å arbeide videre med, sier ansvarlig redaktør for Radio Sør, Tore Mydland.

Overtar fra Radio P5
Formelt er det Radio Sørs driftsselskap, Kristiansand Lokalradio AS, som overtar allmenradiokonsesjonen fra Radio P5 i Arendal. Overdragelsen skjer med velsignelse fra Medietilsynet. Tidligere har Radio Sør kjøpt opp Radio Lindesnes og Radio Kristiansand.

– Radio P5 la ned sendingene i Lillesand og Birkenes i oktober, da grunnalget for videre drift ikke var tilstede. Vi ser på dette konsesjonsområdet som attraktivt, da nevnte kommuner har en bedre tilknytning til Kristiansand enn hva som er gjeldende for Arendal, sier Mydland.

Ingen store endringer
Overdragelsen vil i første omgang ikke medføre de store endringene for lytterne. Radio Sør vil i det nye området videreformidle syndikerte sendinger under profilnavnet Radio Sør Lillesand. Radio Sør Lillesands sendetider blir fra 06.30 til 17.00 mandag til fredag, med unntak av fredager fra 11.00 til 13.00, da nisjekonsesjonæren Radio L har sin formiddagssending.  Øvrig sendetid disponeres av Radio L.

Sendingene på nye frekvenser starter medio februar.

Radio Sør Lillesand hører du på FM 107,4 i Lillesand og Grimstad, FM 106,3 i Høvåg og FM104,2 i Birkenes. Radio Sør har dekning i 9 kommuner i Vest-Agder og 2 i Aust-Agder gjennom egne konsesjoner.