Annonse

Radio Sør fikk investeringsstøtte til DAB


Radio Sør fortsetter på FM, men satser samtidig på DAB. Kanalen ble nylig tildelt anleggskonsesjon for DAB i Vest-Agder, og vil parallelt med FM også satse på å bygge ut DAB. I første omgang i Stor-Kristiansand. I forbindelse med det har radioen fått investeringstilskudd fra Medietilsynet på hele 756.000,- kroner.

– Dette tilskuddet gjør det mulig for Radio Sør å investere i DAB, uten at vi tar oss vann over hodet, sier styreleder i Radio Sør, Tore Mydland. Uten dette tilskuddet hadde investeringen vært for høy til at vi ville satt i gang på et så tidlig stadium. Nå har vi fått dekket inn en stor andel av de nødvendige investeringene, og risikoen er vesentlig lavere. Vi vil derfor gå i gang med utbygging i løpet av høsten.

– Konsesjonen for DAB er gjeldende fra 1. januar 2017, men siden Radio Sør også har blitt tildelt prøvekonsesjon, planlegger vi å starte opp allerede i høst, fortsetter Mydland.

Styreleder, Tore Mydland

Styreleder, Tore Mydland

Stor-Kristiansand første skritt

I første omgang er det Stor-Kristiansand (Kristiansand, samt deler av Søgne, Songdalen og Vennesla) som vil få et lokalt DAB-nett. I neste omgang er det Mandal som er planlagt utviklet.

– Vi velger å starte med det som er primærområdet vårt, Kristiansand. Det er også der det er kommersielt ansvarlig i dag, sier Mydland.  Det er også i denne første fasen de største investeringene ligger. Med totalkostnader på omkring 900.000 kr for den første delen av etableringen, er det mottatte investeringstilskuddet særdeles kjærkomment.

Alle gode ting er tre

I løpet av 2017 slukkes gradvis det nasjonale FM-nettet. De nasjonale aktørene har gjort sitt beste for å skape et inntrykk av at FM legges dødt, men dette er ikke tilfelle. De fleste lokalradioene vil fortsette å sende på FM, Radio Sør inkludert. Derfor vil kanalen være til stede både på FM, DAB og som Internettradio.

Søker etter investor

Radio Sør er inne i en omstrukturering, også på eiersiden. En av medeierne døde brått i vår, og andre ønsker dermed også å trekke seg ut, av personlige årsaker. Kontinuiteten er ivaretatt, men radioen er likevel på jakt etter en ny investor og «lekekamerat».

– Vi ønsker å knytte til oss en investor som har tro på radio som medium, som har markedskompetanse og som vil være med på å etablere DAB i Vest-Agder, sammen med oss, avslutter styreleder Mydland.
Annonse
Legg igjen en kommentar

Har du en mening om denne saken?

KRS247 ønsker en åpen og saklig debatt. Her kan du fritt komme med dine synspunkter, men vi krever en respektfull og saklig tone og ber om at du holder deg til sak. Trakassering, hatske utfall og trusler aksepteres ikke. Vi forbeholder oss retten til å forkorte, redigere og fjerne innlegg. Du må bruke ditt egentlige navn, falske profiler vil bli utestengt. Før du publiserer - tenk gjennom at mange kan se hva du skriver.

kommentarer