KRS247.no

Henter værvarsel...

Råder deg til å utsette utfarten

Den snøkledde fjellheimen badet i sol frister nok mange. Men været denne helgen kan gi vanskelige kjøreforhold i høyere strøk, med snø og tidvis kraftig vind. Vakthavende meteorolog hos ved StormGeo, Solbjørg Apeland, råder de som vil til fjells om å utsette utfarten til helgen er omme.

– I helgen har vi en kaldfront som trekker inn over Sør-Norge i løpet av natt til lørdag og første del av lørdag som gir litt påfyll i snøen i indre og høyere strøk. Langs kysten er det et grensesjikte om faller nedbøren som regn eller sludd, sier Apeland til KRS247.

På søndagen slipper Aust-Agder og Telemark unna det verste uværet, mens Vest-Agder får mer nedbør og skyet vær. Så når vinterferieuka starter, ser det bedre ut enn så lenge.

– I starten av neste uke så er det håp om lengre perioder med sol på mandag, tirsdag og onsdag. Den siste delen er vi litt mer usikre på om det blir lavtrykk eller høytrekk.

– Hvordan blir været for de som har reist til fjells denne helgen?

– Det blir en del nedbør både lørdag og søndag på vestsiden av fjellet. Det er først når vinden dreier litt mer nord- nordvest at man får opphold i fjellet.

[soundcloud url=»https://api.soundcloud.com/tracks/247699434″ params=»color=ff5500&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false» width=»100%» height=»166″ iframe=»true» /]