KRS247.no

Henter værvarsel...

Råd om bilkjøp

Bilen din mister mye av sin verdi hvert år, noe som gjør at man ikke kan regne med å sitte igjen med fortjeneste når man skal selge bilen. Men man kan ha visse ting i bakhodet når man kjøper bil, slik at ikke tapet blir så stort.

– Hvis man skal ha èn bil i familien er det ikke så nøye om man selger den etter to eller fire år, men en tommelfingerregel er at man bør selge den til eier nummer to med nybilgaranti. Det vil si at bilen ikke blir eldre enn fem år, eller oppnår mer enn 100 000 kilometer på de fem årene. Det sier Jon Stie, markedssjef i Dnb Finans.

Ifølge Stie kan det også lønne seg å la bilen rulle til den ikke går lenger, hvis man allerede har kjørt den lenge. Hvis man ikke har endret bruksmønster og heller ikke har noe særlig forhold til bil, kan man fint kjøre så lenge kilometerstanden er fornuftig.

For å finne ut hva slags bil som lønner seg for deg bør man tenke på den daglige bruken. Nedenfor kan du høre mer om elbil, hva myndighetene kommer til å gjøre, kjøp av bruktbil og verditap:
[soundcloud url=»https://api.soundcloud.com/tracks/285229817″ params=»color=ff5500&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false» width=»100%» height=»166″ iframe=»true» /]