Annonse

Prøver å forklare hva jegeren tenker


Torolf Kroglund (Foto: Ann Helen Gjerde)

I boka «Jegerhjerte» prøver Toralf Kroglund å forklare en følelse som nesten er umulig å forklare. Allikevel prøver han på det, når han denne fredagen gjester morgensendingen. 

– Det er nesten et umulig prosjekt, det å skulle beskrive hva som ligger i jaktopplevelsen. Men jeg forsøker så godt jeg kan å forklare, at det er noe av det overskridende med det å gå på jakt som gjør at man kommer veldig tett på naturen.

For forfatteren, journalisten, festivalsjefen og jegeren handler det om å komme nærmere naturen. Både den utenfor oss, men også den inne i oss selv.

– Vi leser menneskelige følelser inn i naturen, og da mister vi kontakten med oss selv og vår egen natur. I det overordnede tror jeg jegeren som skikkelse er i veldig tett kontakt med naturen.

I innledningen av boken forteller forfatteren om et møte med en reinflokk på fjellet mellom Dovre og Rondane. Et intenst møte, som i følge forfatteren er en historie som er så usannsynlig at den nesten ikke kan forklares eller fortelles. Som en liten generalprøve før han skal bokbades på Håndverkeren i Kristiansand i morgen, leser Kroglund fra boken sin i studio.

Hør om jegerhjertet, naturen og jaktopplevelsen:
Annonse
Legg igjen en kommentar

Har du en mening om denne saken?

KRS247 ønsker en åpen og saklig debatt. Her kan du fritt komme med dine synspunkter, men vi krever en respektfull og saklig tone og ber om at du holder deg til sak. Trakassering, hatske utfall og trusler aksepteres ikke. Vi forbeholder oss retten til å forkorte, redigere og fjerne innlegg. Du må bruke ditt egentlige navn, falske profiler vil bli utestengt. Før du publiserer - tenk gjennom at mange kan se hva du skriver.

kommentarer