KRS247.no

Henter værvarsel...

– Prøv den største modellen først

En ny utredning anbefaler at de syv kommunene i Knutepunkt Sørlandet om å bestemme seg for om de vil bli med i en storkommune.

Et slikt alternativ betyr at kommunene Kristiansand, Iveland, Vennesla, Birkenes, Lillesand, Søgne og Songdalen slår seg sammen til en kommune.

– Vi kommer ikke med en anbefaling på hva som skal være det endelige resultatet, men vi anbefaler en videre prosess der vi ber kommunene bestemme seg for om de vil være med i en slik storkommune eller ikke, forteller Prosjektleder Kristian Råmunddal til KRS247.no

En sammenslått kommune med de syv kommunene vil ha rundt 145.000 innbyggere i 2020, når denne modellen vil tre i kraft. Det vil blant annet dempe det sterke presset fra Oslo, Stavanger og Grenlandsområdet, heter det i rapporten.

– Vi har fem hovedmodeller i utredningen. Der det er to ytterpunkter med enten alle kommunene inn i en ny kommune, eller at alt er som nå. Så er det 5 modeller i mellom med andre alternativer, sier Råmunddal.

Nå er det opp til de nye kommunestyrene å bestemme seg for hvilken løsning de ønsker.

Hør hele intervjuet her:

[soundcloud url=»https://api.soundcloud.com/tracks/211911178″ params=»color=ff5500&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false» width=»100%» height=»166″ iframe=»true» /]