Annonse

– Prøv den største modellen først


Dette kan bli den nye storkommunen på Sørlandet

En ny utredning anbefaler at de syv kommunene i Knutepunkt Sørlandet om å bestemme seg for om de vil bli med i en storkommune.

Et slikt alternativ betyr at kommunene Kristiansand, Iveland, Vennesla, Birkenes, Lillesand, Søgne og Songdalen slår seg sammen til en kommune.

– Vi kommer ikke med en anbefaling på hva som skal være det endelige resultatet, men vi anbefaler en videre prosess der vi ber kommunene bestemme seg for om de vil være med i en slik storkommune eller ikke, forteller Prosjektleder Kristian Råmunddal til KRS247.no

En sammenslått kommune med de syv kommunene vil ha rundt 145.000 innbyggere i 2020, når denne modellen vil tre i kraft. Det vil blant annet dempe det sterke presset fra Oslo, Stavanger og Grenlandsområdet, heter det i rapporten.

– Vi har fem hovedmodeller i utredningen. Der det er to ytterpunkter med enten alle kommunene inn i en ny kommune, eller at alt er som nå. Så er det 5 modeller i mellom med andre alternativer, sier Råmunddal.

Nå er det opp til de nye kommunestyrene å bestemme seg for hvilken løsning de ønsker.

Hør hele intervjuet her:
Annonse
Legg igjen en kommentar

Har du en mening om denne saken?

KRS247 ønsker en åpen og saklig debatt. Her kan du fritt komme med dine synspunkter, men vi krever en respektfull og saklig tone og ber om at du holder deg til sak. Trakassering, hatske utfall og trusler aksepteres ikke. Vi forbeholder oss retten til å forkorte, redigere og fjerne innlegg. Du må bruke ditt egentlige navn, falske profiler vil bli utestengt. Før du publiserer - tenk gjennom at mange kan se hva du skriver.

kommentarer