Annonse

Politiet styrker beredskapen på grunn av ekstremværet


Foto: Tor Erik Scrøder - www.kengurufoto.no

Agder politidistrikt har styrket beredskapen på operasjonssentralen som en følge av værsituasjonen lokalt. landsdelen.

Ekstremværet «Nina» er på full fart mot landsdelen og det kan bli både voldsomt og farlig. Meteorologene har sendt ut et ekstremvarsel for Sørlandet.

Operasjonsleder Magne Storaker i Agder politidistrikt ber folk være varsomme når de beveger seg utendørs lørdag.

– Det er ikke nødvendig å utfordre ekstremværet. Det er heller ikke så lurt å kjøre opp i fjellet, sier Storaker til Fædrelandsvennen.

Ved 12-tiden hadde politiet ikke fått meldinger om noen alvorlige hendelser, men det verste uværet er ventet å treffe Agder først i 15-tiden.

Flere steder på Sørlandet er det svært høy vannstand. I Kristiansand har vannet gått over bryggekanten ved gjestehavna allerede før stormen. Ingeniørvesenet i Kristiansand kommune er i beredskap dersom det skulle bli oversvømmelser.

– Erfaringsmessig kan det bli utfordringer i blant annet Havnekvartalet og Kjosbukta Vi er klare til å dra ut dersom noe skulle skje, sier beredskapsleder Sigurd Paulsen i Kristiansand kommune til Fædrelandsvennen

Også Agder Energi har økt beredskapen i forbindelse med uværet.
Annonse
Legg igjen en kommentar

Har du en mening om denne saken?

KRS247 ønsker en åpen og saklig debatt. Her kan du fritt komme med dine synspunkter, men vi krever en respektfull og saklig tone og ber om at du holder deg til sak. Trakassering, hatske utfall og trusler aksepteres ikke. Vi forbeholder oss retten til å forkorte, redigere og fjerne innlegg. Du må bruke ditt egentlige navn, falske profiler vil bli utestengt. Før du publiserer - tenk gjennom at mange kan se hva du skriver.

kommentarerLegg igjen en kommentar