Annonse

– Politiet skal holde seg langt unna politikk


Politisk redaktør i Fædrelandsvennen, Vidar Udjus. | Foto: Glenn Th. Faannessen

I Sverige har politiet holdt opplysninger om gruppetrakassering av kvinner hemmelig. Politisk redaktør i Fædrelandsvennen, Vidar Udjus, er klokkeklar på hva politiets rolle er i samfunnet og samfunnsdebatten.

– Det rett og slett tragisk det politiet i Stockholm og Kæln har gjort. Sikkert velment, men utrolig naivt! Vi lever i et fritt og åpent samfunn hvor fri tilgang til og fri distribusjon av informasjon er helt grunnleggende for å ta de best mulige beslutningene. Vi må ha fakta på bordet og vite hva som skjer for at samfunnet skal kunne ta de rette debattene, sier Udjus til KRS247.

Han mener politiet har én rolle i debatten, nemlig å gi riktig informasjon.

– Så lenge politiet oppgir riktig informasjon, så får samfunnsdebatten ta den retningen den tar. Det er opp til de som mener å stå for de siviliserte synspunktene å vinne den debatten. Det som har skjedd i Stockholm og Køln er veldig alvorlige ting.

Redaktøren roser også meningsportalen Villroser.com som løfter og tilgjengeliggjør debatten lokalt på Sørlandet.
Annonse
Legg igjen en kommentar

Har du en mening om denne saken?

KRS247 ønsker en åpen og saklig debatt. Her kan du fritt komme med dine synspunkter, men vi krever en respektfull og saklig tone og ber om at du holder deg til sak. Trakassering, hatske utfall og trusler aksepteres ikke. Vi forbeholder oss retten til å forkorte, redigere og fjerne innlegg. Du må bruke ditt egentlige navn, falske profiler vil bli utestengt. Før du publiserer - tenk gjennom at mange kan se hva du skriver.

kommentarer