KRS247.no

Henter værvarsel...

– Politiet skal holde seg langt unna politikk

I Sverige har politiet holdt opplysninger om gruppetrakassering av kvinner hemmelig. Politisk redaktør i Fædrelandsvennen, Vidar Udjus, er klokkeklar på hva politiets rolle er i samfunnet og samfunnsdebatten.

– Det rett og slett tragisk det politiet i Stockholm og Kæln har gjort. Sikkert velment, men utrolig naivt! Vi lever i et fritt og åpent samfunn hvor fri tilgang til og fri distribusjon av informasjon er helt grunnleggende for å ta de best mulige beslutningene. Vi må ha fakta på bordet og vite hva som skjer for at samfunnet skal kunne ta de rette debattene, sier Udjus til KRS247.

Han mener politiet har én rolle i debatten, nemlig å gi riktig informasjon.

– Så lenge politiet oppgir riktig informasjon, så får samfunnsdebatten ta den retningen den tar. Det er opp til de som mener å stå for de siviliserte synspunktene å vinne den debatten. Det som har skjedd i Stockholm og Køln er veldig alvorlige ting.

Redaktøren roser også meningsportalen Villroser.com som løfter og tilgjengeliggjør debatten lokalt på Sørlandet.

[soundcloud url=»https://api.soundcloud.com/tracks/242091768″ params=»color=ff5500&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false» width=»100%» height=»166″ iframe=»true» /]