Annonse

Politiet innfrir nesten kravene til responstid


Arkivfoto: Pål Lomeland

Agder politidistrikt innfrir kravene som settes til responstid i de mindre områdene i regionen. Men de har et forbedringspotensiale i de større områdene.

Det er politidirektoratet som for første gang kan presentere responstidstall for hele landet etter at den standardiserte målingen ble innført 1. januar i år. Tallene for årets fire første måneder viser at politiet på landsbasis rykker ut raskere enn kravene tilsier.

I Agder politidistrikt har det blitt registert 237 utrykninger som har blitt målt på responstid. Bare Oslo, Vestfold og Telemark har registert flere.

Politimester Kirsten Lindeberg - Foto: Politiets Fellesforbund

Politimester Kirsten Lindeberg – Foto: Politiets Fellesforbund

Ifølge rapporten som ligger på politiets nettsider, har 80 prosent politiets patruljer vært fremme i snitt 34 minutter etter at meldingene kom inn i kategorien tettstedet under 2000 innbyggere. Det er seks minutt under kravet som er på 40 minutter.

– Dette er svært gledelig. Vi har vært spesielt opptatt av områdene i distriktene der det er store avstander, og jeg er glad vi er godt innenfor kravene i 80 prosent av akutte oppdrag, sier politimester Kirsten Lindeberg.

I den neste kategorien som er for tettsteder mellom 2000 og 20.000 innbyggere skjer 80 prosent av utrykningene i Agder innen 28 minutter etter at meldingene har kommet inn.

Men i kategoriene tettsteder over 20 000 innbyggere er kravet at politipatruljene i 80 prosent av akutt-utrykningene skal være fremme 15 minutter etter at meldingen kom inn, viser målingene for Agder at de i 80 prosent av tilfellene er fremme etter 19 minutter.

– Dette er vi ikke fornøyd meg, og vi er overrasket over resultatet, sier Lindeberg og vil ha det som en klar målsetning å finne ut hva som er årsaken og ikke minst jobbe for å komme under kravet ved neste måling som vil bli offentliggjort i september.
Annonse
Legg igjen en kommentar

Har du en mening om denne saken?

KRS247 ønsker en åpen og saklig debatt. Her kan du fritt komme med dine synspunkter, men vi krever en respektfull og saklig tone og ber om at du holder deg til sak. Trakassering, hatske utfall og trusler aksepteres ikke. Vi forbeholder oss retten til å forkorte, redigere og fjerne innlegg. Du må bruke ditt egentlige navn, falske profiler vil bli utestengt. Før du publiserer - tenk gjennom at mange kan se hva du skriver.

kommentarer