KRS247.no

Henter værvarsel...

Politiet innfrir nesten kravene til responstid

Agder politidistrikt innfrir kravene som settes til responstid i de mindre områdene i regionen. Men de har et forbedringspotensiale i de større områdene.

Det er politidirektoratet som for første gang kan presentere responstidstall for hele landet etter at den standardiserte målingen ble innført 1. januar i år. Tallene for årets fire første måneder viser at politiet på landsbasis rykker ut raskere enn kravene tilsier.

I Agder politidistrikt har det blitt registert 237 utrykninger som har blitt målt på responstid. Bare Oslo, Vestfold og Telemark har registert flere.

Politimester Kirsten Lindeberg - Foto: Politiets Fellesforbund

Politimester Kirsten Lindeberg – Foto: Politiets Fellesforbund

Ifølge rapporten som ligger på politiets nettsider, har 80 prosent politiets patruljer vært fremme i snitt 34 minutter etter at meldingene kom inn i kategorien tettstedet under 2000 innbyggere. Det er seks minutt under kravet som er på 40 minutter.

– Dette er svært gledelig. Vi har vært spesielt opptatt av områdene i distriktene der det er store avstander, og jeg er glad vi er godt innenfor kravene i 80 prosent av akutte oppdrag, sier politimester Kirsten Lindeberg.

I den neste kategorien som er for tettsteder mellom 2000 og 20.000 innbyggere skjer 80 prosent av utrykningene i Agder innen 28 minutter etter at meldingene har kommet inn.

Men i kategoriene tettsteder over 20 000 innbyggere er kravet at politipatruljene i 80 prosent av akutt-utrykningene skal være fremme 15 minutter etter at meldingen kom inn, viser målingene for Agder at de i 80 prosent av tilfellene er fremme etter 19 minutter.

– Dette er vi ikke fornøyd meg, og vi er overrasket over resultatet, sier Lindeberg og vil ha det som en klar målsetning å finne ut hva som er årsaken og ikke minst jobbe for å komme under kravet ved neste måling som vil bli offentliggjort i september.