Annonse

Politiet i gang med redningsaksjon


Arkivfoto: Pål Lomeland

Alarmen har gått hos alle nødetatene i regionen. Anledningen er en fullskala redningsaksjon som skal teste responstiden og ikke minst samarbeidet mellom de lokale nødetater.

– Dette er en årlige store samhandlingsøvelsen, der vi skal øve på samvirke og samhandling i krisesituasjoner, sier politioverbetjent Ingrid T. Mæhre. Hun er assisterende stabssjef i Agder politidistrikt. De er pålagt en årlig øvelse, men Agder har rykte på seg til å gjennomføre flere øvelser enn bare de pålagte.

Til denne øvelsen deltar brann, politi, helse, politihundene, luftambulansen, fjellredningsgruppen, norske redningshunder, Røde Kors og Bykle kommunes kriseledelse.

Ifølge Mæhre dreier øvelsen seg om en full redningsaksjon et sted i Bykle kommune, et godt stykke unna sentrum.

Selv om hendelsen finner sted i Bykle, vil det også være tilstede folk fra Kristiansand. Det blir også en test av droner som hjelpemiddel i redningsaksjoner. Øvelsen vil etter planen pågå frem til cirka klokken 22:00, men Mæhre sier at publikum ikke vil merke så mye til at noen fra etatene er opptatt med øvelsen. Bortsett fra de som bor eller skal forbi Bykle i løpet av ettermiddagen og kvelden.
Annonse
Legg igjen en kommentar

Har du en mening om denne saken?

KRS247 ønsker en åpen og saklig debatt. Her kan du fritt komme med dine synspunkter, men vi krever en respektfull og saklig tone og ber om at du holder deg til sak. Trakassering, hatske utfall og trusler aksepteres ikke. Vi forbeholder oss retten til å forkorte, redigere og fjerne innlegg. Du må bruke ditt egentlige navn, falske profiler vil bli utestengt. Før du publiserer - tenk gjennom at mange kan se hva du skriver.

kommentarerLegg igjen en kommentar