KRS247.no

Henter værvarsel...

– Politiet gir på mange måter gode svar

Varaordfører i Kristiansand, Jørgen Kristiansen (KrF), forteller om et møte med mange spørsmål og mye engasjement da formannskapet møtte politiet i går for å diskutere nazistmarsjen i juli. Han har stor forståelse for frustrasjonen flere av politikerne uttrykte underveis i møtet, men synes samtidig at politiet svarte godt for seg.

– Jeg synes forsåvidt politiet gir mange gode svar. Politiet har en vanskelig jobb her. Selv om en er dønn uenig i budskapet så er det tross alt ytringsfrihet også og det skal de veie opp mot muligheten for at det blir vold og konfrontasjoner, sier Kristiansen til KRS247.

Overskriftene skapte Trond Blattmann fra Ap under gårsdagens møte. Kristiansen måtte be representanten roe språkbruken underveis, men Blattmann nektet å beklage eller dempe seg for sine innspill. Kristiansen på sin side var veldig kritisk til at han som fungerende ordfører ikke fikk beskjed om marsjen før han selv tok kontakt med politiet utover dagen da han skjønte noe hadde skjedd.

– Jeg forstår veldig godt den frustrasjonen som veldig mange i byen har og jeg kjente på den selv. Samtidig må vi våge å se politiets utfordringer oppi dette.

Hør intervjuet her.