KRS247.no

Henter værvarsel...

Politiet ber naboer hjelpe hverandre

Randesund Politistasjon har på sin Facebookside bedt folk være obs på et triks innbruddstyver bruker for å sjekke om det har vært folk inne i huset. Ved å ha gode avtaler med naboer kan man lure innbruddstyvene.

Politiet har nå fått meldinger om hvite lapper ved inngangsdøra hos flere av huststandene i bydelen. Det legges en lapp mellom døra og dørkarmen, og dersom ingen har gått inn eller ut av huset vil innbruddstyver finne lappen på samme sted noen dager senere.

– Vi henstiller derfor igjen alle, spesielt nå i vinterferien, om å lage gode avtaler med naboer! Ta inn post, sjekk for lapper (og meld fra om dere finner de på 02800), og se noen ekstra ganger ut vinduet til naboen din, skriver politiet i posten.

De ber også folk å tenke over hvilke rom man oppbevarer verdisaker i.

– Innbruddstyvene har rammet hus både med og uten alarmsystem. Flere av husene med alarm har tyvene bevisst gått inn via soverommet, og kun vært i tilknyttet rom uten alarmsensor (soverom, bad etc). Det kan derfor være klokt å også tenke på dette i forhold til hvor en har verdisakene sine, fortsetter innlegget.

Politiet understreker at de kommer til å etterforske alle anmeldte innbrudd på spreng.