Annonse

Politianmelder skadedyrfirma


To spurver i limfellen fra utenfor McDonald's. | Foto: Tina Barsgård

Veterinær ved AniCura dyreklinikk Sørlandet, Kristin Hagen Johanssen, har nå anmeldt firmaet Anticimex til politiet. Anmeldelsen kommer som følge av den mye omtalte limfellen utenfor McDonald’s i Sørlandsparken, der to spurver måtte avlives etter å ha festet seg på brettet.

spurverlimfelle– Det var et type plastikkbrett på størrelse med et A4-ark som var påsmurt et veldig klistrete klisterlim. På dette var det strødd brødsmuler, og to levende spurver var klistret fast i dette. Det var tydelig at dette var en felle som skulle fange fugler, forteller Johanssen til KRS247.

Med avrevne fjær og store sår ble de to fuglene funnet i live, og de måtte til slutt avlives.

– Personlig har jeg vært opprørt i hele går og i hele dag. Det ryster meg dypt inn i sjelen at slikt kan skje. Jeg er glad for at det er ropt varsku her og at ting er blitt tatt tak i, sier veterinæren og konstanterer at dette har blitt en stor snakkis på internett.

Hun har på vegne av AniCura anmeldt forholdet til politiet, og kontaktet Mattilsynet. Sistnevnte mener dette ikke var deres bord. Det er skadedyrselskapet Anticimex som er anmeldt. Til NRK Sørlandet sier skadesjef i Anticimex, Stein Norstein, at denne limfellen ikke er i henhold til instruksen.

– Det skal ikke brukes limfeller på den måten, og det er veldig beklagelig. Her ser det ut som om noen med viten og vilje har gjort noe som ikke skal gjøres, sier Norstein til statskanalen.
Annonse
Legg igjen en kommentar

Har du en mening om denne saken?

KRS247 ønsker en åpen og saklig debatt. Her kan du fritt komme med dine synspunkter, men vi krever en respektfull og saklig tone og ber om at du holder deg til sak. Trakassering, hatske utfall og trusler aksepteres ikke. Vi forbeholder oss retten til å forkorte, redigere og fjerne innlegg. Du må bruke ditt egentlige navn, falske profiler vil bli utestengt. Før du publiserer - tenk gjennom at mange kan se hva du skriver.

kommentarer