Annonse

Politianmelder forsøpling


Foto: Naturvernforbundet, Vest-Agder

En privatperson har nå levert politianmeldelse for forsøpling langs kysten i Kristiansand. Sprengningsplast som stammer fra Glencores nye fjellhall skylles fremdeles i land flere steder i byen.

Nå ønsker personen som anmelder forsøplingen fortgang i ryddingen, skriver Fædrelandsvennen. Anmelderen mener urene steinmasser fremdeles dumpes i sjøen og har nå levert en anmeldelse til Agder politidistrikt for brudd på forurensingsloven.

Steinmassene som Kristiansand Havn får til utfylling på Lagmannsholmen er såkalt overskuddsmasse. Den kommer fra utsprengning av Glencore sine fjellhaller, og fra kommunens utsprengning av nytt renseanlegg på Odderøya. Kristiansand Havn har tidligere innrømmet at plasten som flyter rundt stammer fra spregningsarbeider i Glencores fjellhall.

Thomas Granfeldt, assisterende direktør i Kristiansand Havn, forteller at de rydder plast hver dag, og at de har en god plan for å bli kvitt alt. I følge avisen kjenner han ikke til anmeldelsen og har ingen kommentar til denne.

Naturvernforbundet i Kristiansand har tidligere slått alarm om plastbitene som er skylt i land i lengre tid. De har blant annet påpekt at slikt avfall er en stor fare for både fisk, fugler og pattedyr, som kan spise plasten i den tro at det er mat.

 
Annonse
Legg igjen en kommentar

Har du en mening om denne saken?

KRS247 ønsker en åpen og saklig debatt. Her kan du fritt komme med dine synspunkter, men vi krever en respektfull og saklig tone og ber om at du holder deg til sak. Trakassering, hatske utfall og trusler aksepteres ikke. Vi forbeholder oss retten til å forkorte, redigere og fjerne innlegg. Du må bruke ditt egentlige navn, falske profiler vil bli utestengt. Før du publiserer - tenk gjennom at mange kan se hva du skriver.

kommentarerLegg igjen en kommentar