KRS247.no

Henter værvarsel...

Sørlendinger med sykepleieapp til mobil

De går med nesa i telefonen, og er enser ikke mye annet rundt seg på gata. Man tror kanskje at de fanger Pokémon, men dette kan være sykepleiestudenter som tester ut «SykepleieGo».

– Man har mistet pasientene, og nå skal man ut og fange de gjennom appen. På skjermen får du opp personer som lider av noe, så må du prøve å finne ut hva det er for å hjelpe dem. Det sier Nils Christian Tvedt Karlsen, en av grunnleggerne bak appen, som skal gjøre sykepleie litt mer moro å komme i gang med på starten av skoleåret.

Sammen med Sigve Holmen og Elisabeth Tallaksen Ulseth har han også laget videolærebok, med mål om å gjøre skolehverdagen litt mindre teoretisk. Appen er en del av læringsuniverset, som de tre skapte ut fra et behov de selv hadde da de studerte til å bli leger.

– Det kunne være vanskelig å orientere seg i pensum. I tillegg var bøkene utdaterte og tykke. Vi tenkte at vi kanskje kunne gjøre det bedre selv, og begynte vi begynte å lage videoer med enkle animasjoner om for eksempel hjertets anatomi, sier Ulseth.

Hør mer av intervjuet her:
[soundcloud url=»https://api.soundcloud.com/tracks/279336108″ params=»color=ff5500&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false» width=»100%» height=»166″ iframe=»true» /]