Annonse

Sørlendinger med sykepleieapp til mobil


Nils Christian Tvedt Karlsen og Elisabeth Tallaksen Ulseth. (Foto: Ann Helen Gjerde)

De går med nesa i telefonen, og er enser ikke mye annet rundt seg på gata. Man tror kanskje at de fanger Pokémon, men dette kan være sykepleiestudenter som tester ut «SykepleieGo».

– Man har mistet pasientene, og nå skal man ut og fange de gjennom appen. På skjermen får du opp personer som lider av noe, så må du prøve å finne ut hva det er for å hjelpe dem. Det sier Nils Christian Tvedt Karlsen, en av grunnleggerne bak appen, som skal gjøre sykepleie litt mer moro å komme i gang med på starten av skoleåret.

Sammen med Sigve Holmen og Elisabeth Tallaksen Ulseth har han også laget videolærebok, med mål om å gjøre skolehverdagen litt mindre teoretisk. Appen er en del av læringsuniverset, som de tre skapte ut fra et behov de selv hadde da de studerte til å bli leger.

– Det kunne være vanskelig å orientere seg i pensum. I tillegg var bøkene utdaterte og tykke. Vi tenkte at vi kanskje kunne gjøre det bedre selv, og begynte vi begynte å lage videoer med enkle animasjoner om for eksempel hjertets anatomi, sier Ulseth.

Hør mer av intervjuet her:
Annonse
Legg igjen en kommentar

Har du en mening om denne saken?

KRS247 ønsker en åpen og saklig debatt. Her kan du fritt komme med dine synspunkter, men vi krever en respektfull og saklig tone og ber om at du holder deg til sak. Trakassering, hatske utfall og trusler aksepteres ikke. Vi forbeholder oss retten til å forkorte, redigere og fjerne innlegg. Du må bruke ditt egentlige navn, falske profiler vil bli utestengt. Før du publiserer - tenk gjennom at mange kan se hva du skriver.

kommentarer