Annonse

«Petra» har kommet


Foto: Tor Erik Schrøder - www.kengurufoto.no

Ekstremværet «Petra» er over oss og hun har med seg veldig mye nedbør.

– Dette ekstremværet fører med seg ikke mye vind som kan gjøre skade, men mye nedbør og det kan skape problemer. For Sørlandet og Østlandet er veldig mettet med nedbør og det betyr at det flommer over flere steder og elver går over sine bredder. Så når det kommer en ny episode med nedbør, så begynner folk å bli redde for om det kan være fare for verdier og liv, sier meterolog i StormGeo, Roar Teigen til KRS247.

Regnet vil komme innover hele Sørlandet, noen plasser vil bli hardere rammet enn andre og i følge Teigen er det umulig å si hvor det vil bli mest.

– Dette er et lavtrykk som kommer innover forbi den engelske kanal og inn i Nordsjøen og det er et varmt lavtrykk som har med seg veldig varme luftmasser som kan holde på masse fuktighet, forklarer Teigen som oppfordrer folk til å la bilen stå og ikke reise ut for å se nedbørsmengdene på nært hold.

– Du kan risikere at veien blir stengt på grunn av nedbørsmengende og da kan det bli vanskelig å komme seg hjem igjen, sier han.
Annonse
Legg igjen en kommentar

Har du en mening om denne saken?

KRS247 ønsker en åpen og saklig debatt. Her kan du fritt komme med dine synspunkter, men vi krever en respektfull og saklig tone og ber om at du holder deg til sak. Trakassering, hatske utfall og trusler aksepteres ikke. Vi forbeholder oss retten til å forkorte, redigere og fjerne innlegg. Du må bruke ditt egentlige navn, falske profiler vil bli utestengt. Før du publiserer - tenk gjennom at mange kan se hva du skriver.

kommentarer