Annonse

Pass deg for disse telefonnumrene


Svindlere lopper deg for penger når du besvarer tapte anrop. Disse numrene advares du mot å ringe opp. Det kan koste deg 500 kroner minuttet.

Mange nordmenn har i løpet av de siste dagene blitt ringt opp fra telefonnumre som begynner på 371, som er retningsnummeret til Latvia. I de fleste tilfellene slutter nummeret på 98 eller 99.

KRS247 vet at flere sørlendinger også har blitt utsatt for svindelforsøket. En person skriver dette på sin Facebook-profil:

– Forsøk på å bli lurt klokken 06.57 på dette nummeret 37178822299 (Latvia), men jeg hadde telefonen på lydløs. Søkte det opp og det er et av disse telefonnumrene som du blir belastet mye å ringe tilbake til.

Fremgangsmåten er enkel. Personene bak svindelen ringer gjerne bare en eller flere ganger, og legger på. Enkelte melder om over 30 oppringninger på få timer.

Basert på det som finnes av informasjon på internett, dreier det seg nemlig om en svindel der de som står bak nummer, ønsker at du skal ringe tilbake, skriver Nettavisen. Numrene er på en eller annen måte knyttet til en svindyr tjeneste der flere skriver at det koster rundt 500 kroner.

Det beste rådet er å la være å ringe tilbake. Det kan også være lurt å blokkere numrene på sin egen telefon.

Politiet i Sogn og Fjordane gikk i følge avisen Firda ut med en advarsel fredag, etter at flere innbyggere i fylket hadde blitt utsatt for svindelen.

– Telenor bekrefter at dette er grov svindel. Tellerskrittene raser, uten vi vet noe mer om hvordan dette foregår, forklarte Espen Gulliksen ved operasjonsentralen i Sogn og Fjordane til Firda.
Annonse
Legg igjen en kommentar

Har du en mening om denne saken?

KRS247 ønsker en åpen og saklig debatt. Her kan du fritt komme med dine synspunkter, men vi krever en respektfull og saklig tone og ber om at du holder deg til sak. Trakassering, hatske utfall og trusler aksepteres ikke. Vi forbeholder oss retten til å forkorte, redigere og fjerne innlegg. Du må bruke ditt egentlige navn, falske profiler vil bli utestengt. Før du publiserer - tenk gjennom at mange kan se hva du skriver.

kommentarer