KRS247.no

Henter værvarsel...

Pasient ved sykehuset døde av for mye metadon

Sørlandet sykehus må tåle krass kritikk etter at en kvinne i fjor døde av metadonbehandlingen hun fikk.

Ifølge fungerende avdelingsdirektør hos Fylkesmannen i Vest-Agder, Kristin Hagen, skal kvinnen ikke ha blitt fulgt opp i henhold til gjeldende retningslinjer.

– Det er alvorlig, sier hun til VG.

Pasienten skal ha gått på legemiddelassistert rehabilitering (LAR) ved sykehuset da hun ble forgiftet. Hun hadde i lenge tid vært plaget av kvalme og oppkast da hun tok metadon. Ifølge rapporten fra Fylkesmannen i Vest-Agder gikk kvinnen gradvis ned i vekt og følte seg uvel den siste tiden før hun døde. Da skulle spesialisthelsetjenesten ha gjort en mer presis måling av metadonnivået hos kvinnen, noe de ikke gjorde.

Obduksjonsrapporten fra desember i fjor har konkludert med at hun døde av metadonoverdosering. Kvinnen skal ha misbrukt benzodiazepiner og cannabis, men rapporten sier ikke noe om at kvinnen skal ha misbrukt andre stoffer eller tatt mer metadon selv.

I tilsynsrapporten som Fylkesmannen i Vest-Agder ferdigstilte i slutten av juni, blir det konkludert med at Sørlandet sykehus har brudd helsepersonelloven i saken.

Oddvar Sæther, som er sjef ved klinikk for psykisk helse ved Sørlandet sykehus, beklager deres behandling av pasienten og sier til avisen at de beklager det ettersom fylkeslegen har vurdert at det er uforsvarlig praksis.