KRS247.no

Henter værvarsel...

Palmesus bryter alkoholloven

Strandfesten Palmesus i Kristiansand bryter alkoholloven. Det mener Servicetorget bevilling i Kristiansand kommune som nå har bedt om en skriftlig redegjørelse fra festivalen. 

I et brev til festivalen kommer det frem at kommunen reagerer på et spesialtilbud, der gratis drikkebonger ble inkludert ved kjøp av billett innen en gitt tidsfrist. En video som oppfattes som et ledd i markedsføringen av festivalen for det kommende året rammes også av alkoholloven, mener Servicetorget bevilling.

Dette er tilbudet kommunen reagerer på:

Palmesus faksimile

 

– Det er vår oppfatning på bakgrunn av de foreliggende opplysningene at både oppfordringen til å kjøpe billetter innen et visst tidspunkt og motta «drikkebonger» og innholdet i videoen klart er et brudd på alkohollovens forbud mot alkoholreklame, heter det i brevet som er undertegnet fagansvarlig bevilling, Kim Henrik Gronert.

Det var på nyttårsaften i fjor at festivalen la ut et tilbud på sin egen Facebookside, der man blant annet ville få drikkebonger for 400 kroner, om man kjøpte festivalbillett før midnatt.

gronert– Jeg oppfatter dette som sløvhet fra festivalen og at man ikke har tenkt over følgene, sier Gronert (bildet) til KRS247.

At  bongene kan brukes til å kjøpe mineralvann, er ingen unnskyldning, mener Gronert.

– Vi er selvfølgelig klar over at man kan hevde at det ikke dreier seg om alkohol, men om brus. Vi tenker at det er en naturlig tolkning at det dreier som alkohol, men vi ber også en redegjørelse på det, sier Gronert.

Festivalen har nå fått frist til 13. februar til å komme med en redegjørelse.

Hør Gronerts begrunnelse her:

[soundcloud url=»https://api.soundcloud.com/tracks/189781980″ params=»color=ff5500&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false» width=»100%» height=»166″ iframe=»true» /]