Annonse

– På tide at kommunene tar sin andel


Utdanningsrådgiver i NHO Agder, Fred Skagestad. | Foto: Glenn Th. Faannessen

Utdanningsrådgiver i NHO Agder, Fred Skagestad, er klokkeklar i sin tale; sørlandskommunene må øke sitt inntak av lærlinger. Helst allerede i år.

– Vi opplever at en del bransjer har konjunkturnedgang og sliter med å ta inn lærlinger. Vi har mange ungdommer som har satset på yrkesfag som trenger lærlingplass, sier Skagestad til KRS247.

Han mener kommune og stat kan prioritere inntak av lærlinger i langt større grad enn de gjør nå, hvis de vil.

– Vi vet at kommunene og statlige virksomheter har en forutsigbar økonomi. De har aldri konjunkturnedgang, mener Skagestad.

Han mener at det er på tide at kommunal sektor tar ansvar i stedet for å overlate ansvaret for å utdanne ungdom i området til privat sektor. Industrien sliter og det samme gjør deler av byggenæringen. Det gjør at mange unge står uten lærlingplass, og i tillegg finnes det en del innvandrere som skulle hatt utdanning.

– Det er jo måltall om tre lærlinger per tusen innbyggere i kommunene. På Sørlandet er det tallet 1,6. Her er det mye å gå på. Vi hadde gjerne sett at dette blir materialisert fra planer til faktisk inntak av lærlinger i år. Det er nå vi trenger plassene, sier Skagestad.
Annonse
Legg igjen en kommentar

Har du en mening om denne saken?

KRS247 ønsker en åpen og saklig debatt. Her kan du fritt komme med dine synspunkter, men vi krever en respektfull og saklig tone og ber om at du holder deg til sak. Trakassering, hatske utfall og trusler aksepteres ikke. Vi forbeholder oss retten til å forkorte, redigere og fjerne innlegg. Du må bruke ditt egentlige navn, falske profiler vil bli utestengt. Før du publiserer - tenk gjennom at mange kan se hva du skriver.

kommentarer