Annonse

– På sikt så går ikke dette


Foto: Tor Erik Schrøder, kengurufoto.com

Avdelingsleder for spesialenheter for Nav Vest-Agder, Per Lund, ser meget alvorlig på at over 40 000 sørlendinger mottar trygdeytelser. Særlig er det en gruppe som bekymrer Nav.

Avdelingsdirektør i NAV Vest-Agder, Per Lund (Foto: Ann Helen Gjerde)

– Vi er mest bekymret for alle de unge som ikke kommer seg ut på arbeidsmarkedet, sier Lund til KRS247.

Det er ca 2200 som mottar arbeidsavklaringspenger i aldersgruppen under 30 år. Da er det sykdom eller skade som gjør at de står utenfor arbeidslivet.

– Er det ting som tyder på at det er mer risikabelt å jobbe på Sørlandet?

– Nei, det er nok litt forenklet. Det er klart det er mange faktorer som spiller inn. Vi har kanskje ikke så variert arbeidsliv som andre fylker. Det handler om både kultur og mulighetene for å få seg en jobb, sier Lund.

– På sikt går ikke dette her. Det tror jeg politikere og folk flest forstår. Dette er ikke noe som kan fikses over natta.
Annonse
Legg igjen en kommentar

Har du en mening om denne saken?

KRS247 ønsker en åpen og saklig debatt. Her kan du fritt komme med dine synspunkter, men vi krever en respektfull og saklig tone og ber om at du holder deg til sak. Trakassering, hatske utfall og trusler aksepteres ikke. Vi forbeholder oss retten til å forkorte, redigere og fjerne innlegg. Du må bruke ditt egentlige navn, falske profiler vil bli utestengt. Før du publiserer - tenk gjennom at mange kan se hva du skriver.

kommentarer