KRS247.no

Henter værvarsel...

– Overraskende at KrF sliter

Politisk redaktør i Fædrelandsvennen, Vidar Udjus, mener årets valgkamp er som skapt for KrF. Fokus på norske og kristne verdier burde gitt KrF et skikkelig oppsving og dette er en av de største overraskelsene så langt i valgkampen, mener han.

– En skulle tro at dette var et drømmeutgangspunkt for KrF, sier Udjus til KRS247.

Fokuset på verdier har stått høyt på dagsorden, så sliter partiet tungt. De kunne vært en motpol og hatt et stort nærvær i debatten, men det kan fort bli en kamp mot sperregrensen.

– Det kan det fort bli. De har vært i en trinnvis nedadgående trend de siste 15 årene hvor de har tapt et tidel eller to av gangen. De sliter på grunnfjellet, men at denne valgkampen ikke har ført til et oppsving for KrF synes jeg er ganske rart.

Det kan føre til hodebry for den sittende regjeringen, som er avhengige av at både KrF og Venstre kommer over sperregrensen. Begge kan fort slite med nettopp det. Likevel er det lyspunkter å spore for regjeringen to uker før valgdagen. Det har sett ut til at det blir flertall for et regjeringsskifte på meningsmålingene, men dette har jevnet seg ut. Videre er Erna Solberg foretrukket over Jonas Gahr Støre som statsminister. Udjus mener det kommer av Ernas vesen.

– Jeg tror Solberg fremstår som ei likanes, flink, grundig og lite selvhøytidelig dame. Selv synes jeg Støre fremstår som en likanes og flink kar, men han får nå det taperstempelet på seg når Ap sliter. Erna har styrt i fire år og trosset en del dystre spådommer i forhold til hvordan det ble å styre med FrP på laget. Dette har vært, til tross for bråk og skrangel, en stabil periode.

Hør hele intervjuet her.

[soundcloud url=»https://api.soundcloud.com/tracks/339813178″ params=»color=4babe1&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false» width=»100%» height=»166″ iframe=»true» /]