KRS247.no

Henter værvarsel...

Øver mest når han ikke er bak settet

Han har blitt kåret til verdensmester i el-trommer, blitt nasjonal kjenning gjennom sine opptredenes i Norske Talenter, utviklet sterke følelser for Kristiansand og UiA og endelig fått oppfylt en guttedrøm. Han skal avholde trommeworkshop på Samsen, og det er stort for Baard Kolstad.

– Da jeg gikk på andre klinikker og workshops med mine helter så tenkte jeg jo om jeg noen gang kunne sitte der og snakke for et like engasjerende publikum. Det er et veldig «big achievement» for meg å kunne holde en sånn klinikk selv, sier Kolstad til KRS247.

Han er ikke pedagogisk utdannet og vet ikke hvordan han skal lære bort ting, men han har likevel planen klar.

– Det kommer til å bli en del spilling og en del geeking, for å si det sånn!

Gatetrommis

Da Baard var 15-16 år, måtte han ha en sommerjobb. Han dro med seg trommesettet ut på gata og spilte for folk. Det fungerte veldig bra, både økonomisk og målt i respons. Han gjorde det igjen, og igjen…og igjen. Det som begynte som et spontant stunt, endte opp med å bli noe Baard gjorde i ni år på rad. Mye av bevismaterialet ligger på youtube.

– Etter hvert ble jeg jo pusha hjemmefra også. «Nå er det bra vær, nå må du komme deg ut og spille». Det at det har blitt et youtube-fenomen har jo vært utenfor min kontroll, og jeg finner nye videoer stadig vekk!

Hør hele intervjuet, hvor Kolstad snakker om sin tid på UiA, hvem som inspirerte ham til å bli den trommisen han er i dag, og verdensmesterskapet i el-trommer, her.

Lydklipp kommer. Soundcloud er for øyeblikket nede.